Mange nordmenn mister passet og statsborgerskapet sitt

Hvis reglene blir så strenge som FrP vil kan seriøst mange nordmenn miste pass og statsborgerskap.

I en debatt på stortinget i dag der kravene til de som ønsker få norsk statsborgerskap var ett hett tema var det ikke uventet FrP som gikk hardest ut.
Høyre og Venstre er forsåvidt enige i det meste, Arbeiderpartiet tidde stille siden de er for feige til å mene noe som helst i saken mens miniputt-partiene SV og Rødt som vanlig var imot på prinsipielt grunnlag.
Det spiller som kjent ingen rolle om forslaget er knakende bra for Norge, er det FrP som har lagt det frem er SV og Rødt alltid imot på prinsipielt grunnlag.

Midt i debatten slo det meg at jeg har hørt masse av disse tingene regjering nå legger frem før i det politiske landskap…og riktig nok, vips kom Carl I Hagen på podiet og mimret tilbake til da han for 30 år siden snakket om norsk-krav til innvandrere og ble stemplet som rasist og det som verre var.

Vel.. En annen ting som slo meg hørende på debatten var;

Hvis disse kravene FrP ønsker legge til grunn for innvilgelse av statsborgerskap, flytende riktig muntlig norsk, plettfri vandel, god generell allmennkunnskap og deltakelse i samfunnet… ja da er det mange som sliter i Norge.. og spesielt om loven en eller annen gang plutselig gjelder alle ved fornyelse pass for eksempel.

Dette er jo bare en videreførsel av ønsket om at folk må ta norskprøver for å få trygd:

Det er jo ikke lenge siden en eller annen tasseladd i Frp kom med et forslag om at innvandrere/asylsøkere må lære seg norsk innenfor en viss tid om de ikke skal få avkorting i trygden sin. Han mente at 5 år kunne være en grei grense å sette på å lære seg norsk. Nå var denne perioden oppe i 7 år for å få statsborgerskap.

Jeg lurte jo da på noen greier…

Hvor dypt inn i norsk-materien skal man gå? Skal man bare kunne snakke norsk eller må man kunne skrive det også?

Hvordan skal man gradere dette? Starter man før testen på 100% trygd og så setter man igang. “Du hadde 43% feil så trygden din avkortes med tilsvarende prosent”..

Hva om en person er en kløpper på norsk muntlig men ikke kan skrive på tørre møkka.. “Da blir det 50% trygd på deg…”

Skal testen gå så langt at asylsøkerne og innvandrene må analysere dikt? Som for eksempel det som inneholder “der bor en underlig gråsprengt en…”, altså Terje Vigen av Ibsen.

Hvor mye avkorting i trygden blir det om det snakkes “kebab-norsk”?

Hvor lang tid tar det før dette også innføres for etnisk norske trygdemottakere? Blitt arbeidsledig sier du? Bare ta denne norskprøven her så skal vi se hvor mye trygd du skal få. Samme prinsipp vil jo da gjelde ved fornyelse av passet.

Må pensjonistene eventuelt og ta disse testene..? “Hei hei Olga, velkommen som pensjonist. Nå har du 100% pensjon. Etter denne testen i norsk og nynorsk grammatikk så skal vi se hva du skal leve av som pensjonist”..

 

Jeg må bare si det til slutt:

Partiene har begynt sine valgsaker.. og derfor:

Jeg er møkk lei av å se Moxnes, Lysbakken og Støre snakke om og om igjen om at det skal være det offentlige som skal sørge for velferden, skole, helse, barnehage etc. Det offentlige har jo bevist gang på gang at de klarer det ikke alene. Det går for tregt. Det blir for mye venting. Det koster for mye. Hva i all verden er logikken i det å la en person gå på offentlig betalt sykemelding i opptil ett år i påvente av en operasjon…og da heller betale 300 tusen i sykepenger kontra velge fritt mellom private løsninger og betale 70 tusen?

Så må jeg nesten nevne den nye selvutnevnte guruen i Arrogansepartiet.. unnskyld, Arbeiderpartiet. Hadia Tajik. Maken til selvutnevnt besserwisser skal du lete lenge etter. Som politikerbroiler snytt ut av nesa på Støre og alle de andre tåkefyrstene som har regjert AP langer hun ut om den ene og andre saken der kun AP og bare AP har svaret på hvordan ting skal være.

Det er selvsagt ikke bare Rødt, AP og SV som fortjener pepper. Dagens regjering har også sine broilere og skapninger som ikke burde vært i politikken. Men, det er Rødt, SV og AP som angriper det samfunnet vi har i dag og vil dra det tilbake til hvordan det var før blå regjering. La meg si det klinkende klart: Det var faen meg ikke noe samfunn å trakte etter. Helsekøer, barnehagekøer, dårlige skoler etc.. Det offentlige klarer ikke dette alene.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg