….og så var det Frisk Asker sin tur

Inntektssvikt på 3 millioner kroner.. Jeg har ikke abonnement på Budstikka, men slik jeg forstår dette så er det en inntektssvikt og dermed betalingsevnen til Frisk Asker som er på trilletur… og i en artikkel i Budstikka forteller da Nicolay Sørensen (daglig leder) at Frisk Asker i verste fall kastes ut av Varner Arena.

Frisk Asker skal egentlig, etter hva jeg har fått med meg, betale kommunen 4,5 mill for bruken av Varner Arena. Nå vet jeg ikke helt hvem som bruker Varner i det totale, men kan ikke annet enn å oppfordre Asker kommune til å straks stryke alle krav som har med alt annet enn EHL-laget å gjøre, og så ta det derfra. Ikke la barn og ungdom evt bli skadelidende i dette (hvis de får spille der da).

Edit: da har jeg lest

Dette med økonomisk krøll for klubbene tilknyttet øverste divisjon er og blir en gjenganger… (her kommer et sammendrag av TV2’s artikkel på tema + litt påfyll)

2013 Storhamar i økonomisk trøbbel, på randen av konkurs

2014 Rosenborg avvikler drift pga dårlig økonomi

2014 Tønsberg trakk laget pga gammal økonomisk morro

2014 Frisk Asker Elite AS begjerte seg selv konkurs

2015 Kongsvinger plass i topp, sliter økonomisk, spiller kamper med 11 mann, konkurs i 2019

2017 Lørenskog sendes ned i 2-div pga økonomisk rot

2018 Vålerenga reddes av rike onkler… inntektssvikt pga spill i Forum

2019 Sparta med stort underskudd.. settes på handlingsplan

2019 Lillehammer med stort underskudd… settes på handlingsplan

2019 Stjernen med underskudd, lager AS, starter neste sesong på -3

2019 Manglerud Star starter sesong med-3 pga økonomisk rot

2020 Storhamar med stort underskudd, reddes av privatpersoner/sponsorer

2021 Narvik sliter med likviditet.. kan ikke betale lønninger

2022 Manglerud Star i økonomisk trøbbel og må fristille spillere

2022 Lillehammer i økonomisk trøbbel og må fristille spillere

2022 Storhamar 5 mill i minus

2023 7 lag inn på handlingsplan

2023 Sparta med -3 poeng fordi overskuddet ikke er stort nok ihht handlingsplan

2023 Manglerud Star sendes ned i 2-div pga økonomisk rot

2023 Forbundet melder om 9 millioner minus

2023 Storhamar melder om styring mot nytt stort underskudd

2023 Frisk Asker melder om inntektssvikt på 3 millioner…

Det finnes sikkert mange flere punkter som skulle vært med… men dette her viser mer enn godt nok at norsk ishockey ikke er noe mønsterbruk hva gjelder økonomi.

Denne listen står også litt i kontrast (synes jeg) til de som stadig vekk forfekter fornyelse av ligaen. Jeg er selvsagt helt enig i profesjonalisering etc… men de siste 10 årene (og det skjedde mye før det og.. bare se på hva som har foregått i Trondheim og Bergen med jevne mellomrom) viser jo rett og slett at enn så lenge er det ikke mange klubbene i Norge som klarer drifte uten nevneverdige problemer.

Fra det å klare drifte i pluss slik vi har det i dag.. til en eventuell proff-liga er det lysår.

Det virker slik at enn så lenge så er det sporten, og sportsresultater som må være det eneste kravet som kan bestemme hvor du kan delta. Jeg ser enkelte “grøsser” ved tanken på Grüner opp igjen i Elite. Det må de gjerne føle, men om det sportslige er slik at Grüner er kvalifisert… og vi så ser på Grüners pluss-økonomi opp mot andre lags million-minus resultater… hva skal man da gjøre? Overse godt drevne klubber og heller akseptere økonomisk haraball-drift?

Gang på gang går “en av de store” på ræva økonomisk. Skal de da skjermes, eller skal man sanksjonere skikkelig mot de også?

Jeg er enig med Sjur Robert Nilsen og mange andre at vi burde komme dit at vi kan sette arenakrav, administrasjonskrav, lønnsevne-krav, etc etc. for å kunne spille i EHL. Vi må jo bare stikke fingeren godt ned i jorda og innrømme at “der er vi ikke”.. og ikke kommer vi til å være der på mange sesonger.

Jeg er enig med Blue (Twitter) at vi må planlegge for og som en helhet.. EHL og 1-div sammen, skape aksept for at 1-div er en fullgod liga for utvikling etc.. men der er vi ikke. Målsettingen til nær sagt alle 1-div klubber er opprykk og spill i øverste liga.

 

Tenk å hatt en sesong.. bare en… uten en eller annen klubb som sliter..

Tenk om alle budsjetterte og drev med sikre penger og ikke håpe-penger..

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Mange foreslår en NHL modell, men lønnstak osv. og det høres bra ut, helt til man finner ut at Ottawa Senators gikk konkurs i 2003, og Buffalo Sabres gjorde det samme. Mens et såpass stort lag historisk som Pittsburgh Penguins, de gikk konkurs i 1975. Og 1998. Selv Wayne Gretzky har opplevd at laget han spilte på, LA Kings i 1994, gikk konkurs. For ikke å snakke om John Spano som en liten periode eide New York Islanders.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg