PCR-testene er pålitelige, sosiale medier brukes til å spre feilinformasjon

Faktisk.no har en artikkel ute nå som sier at det er beint frem feil at det amerikanske folkehelseinstituttet trekker pcr-testene tilbake fordi de er upålitelige. Konspifolket har rett og slett ikke lest godt nok.

I kommentarfeltet på Facebook under denne artikkelen skriver en person med 9 års universitetsutdanning i molekylærbiologi og medisin samt forskningserfaring med virus at hun ikke forstår hvordan uttalelsen til CDC har vært mulig å misforstå så grovt som det er gjort i dette tilfellet. På siden konspifolket linker til fra CDC så linker de til en liste over prefererte alternativer til singleplex pcr, og øverst på den siden er det multiplex pcr.. dvs altså fremdeles pcr.

2 stk kjente konspi-skribenter Marius Reikerås og Margrete Salvesen har falt i denne fellen sier samme person. Hun skriver samtidig at “influensere” som de to kynisk maniupulerer mennesker som desperat leter etter forklaringer på sin egen elendighet.

Da et nett-troll skriver at “de testene er ikke pålitelige” svarer samme molekylærbiolog:

PCR-tester er 99,999% sikre. PCR er noe av det mest robuste vi har i molekylærbiologien. De brukes også i kriminaletterforskning, farskapssaker, HIV-tester, klamydiatester, aktiv infeksjonsmedisin på sykehus og ble faktisk også brukt da man lagde insulin. Hvis man mener at PCR-tester er upålitelige så mener man vel også da at all DNA-bevis i kriminaletterforskning de siste 30 år må forkastes? eller?

Så spør en person: Inntil hvor mange cycler detekterer en PCR-test sars.cov-2 korrekt?

Svar: Veldig veldig mange, men relevansen kan synke etter hvert. Men nå er gjennomsnitt ct rundt 22, og nesten ingen slår ut etter 30.

Nytt spm: Hvorfor kjører da laboratoriene i Norge 45 cycler da?

Nytt svar: Du må først lære deg forskjellen på hvor mange sykluser maskinen kjører til, og hva en ct-verdi er. Alle maskiner kjører til 45. Du kunne kjørt til 50000 og det hadde fremdeles vært uvesentlig, det er ct som betyr noe. Det er jo som når du skal måle noe som er 25cm så gjør det ikke noe at linjalen er 30cm. Du leser altså kort sagt av maskinen underveis og ikke bare når den er ferdig med 45 sykluser.

 

Så prøver denne fagpersonen å forklare en 2-3 meget bastante personer forskjellen på antall sykluser og dette tallet ct, som er det relevante tallet. Dette er forøvrig det samme som Charter-Svein hang seg opp i i den tiden har drev med munnbind-brenning.

Min nye helt er den fagpersonen. Jeg skulle ønske hun kunne stå på pressekonferanse med helseminster… eller være gjest i Debatten for en gang for alle bli kvitt en del konspi-svada rundt dette som er hennes felt.

Hun tilbakeviser i kommentarfeltet personer konspi-gutta legger frem som bevis. De kommer blant annet med en “ekspert” som hun så forklarer er en tidligere laboratorietekniker som nå er sekretær for en religiøs organisasjon.

 

Det er FOR MANGE som tror de er eksperter på dette og som sitter og sprer feilinformasjon på nett.

Kokkos!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg