Ringerike fikk en tempo-leksjon av Sparta hjemme i Schjongshallen

Oppgjørene mellom Ringerike og Sparta har egentlig vært oppgjør Ringerike har vært med i tidligere. Sparta har stort sett dratt det lengste strået, men kampene har egentlig aldri vært preget av klasseforskjell. Det var ikke tilfelle i går i Schjongshallen.

Ringerike – Sparta 2-9 (0-3,1-5,1-1), skudd 20-39 (3-14,3-18,14-7)

Sparta satte i gang i et høyt tempo fra første dropp i går. Ringerike fikk liksom ikke være med annet enn sporadisk føltes det som. De gangene Ringerike var i Sparta-sonen var Spartaspillerne veldig gode til å holde Ringerikespillerne på utsiden og uten mulighet for gode skuddsjanser… som igjen medførte at det ble lite skudd på tavla for Ringerike sin del. Sparta på sin side kom til veldig mange skudd.. jeg tror jeg talte 7 tellende skudd på ett bytt i første periode.

Ringerike må være 100% påskrudd i alle perioder i alle kamper for å kunne hamle opp med lag som sparta. Det var de ikke i går, og da Sparta samtidig har giret opp OG pasninger sitter klass på bladet, ja da blir det blytunge perioder.

Sparta holder trykket oppe også i andreperiode og gir seg ikke før det står 1-8 etter 2 perioder. I tredje periode slipper Sparta litt opp på tempo og slipper Ringerike inn i kampen. Perioden ender 1-1 og da totalt 2-9.

Ringerike får rett og slett en aldri så liten lekson i spill med høyt tempo i går i de 2 første periodene. Det at Sparta roer ned i tredje får apparatet til Sparta svare for om var med mening, eller om spillerne rett og slett ikke klarte holde motivasjonen oppe for nok en periode på høygir. Spillerne slapp hvert fall å sitte med ettersvette til de passerte Sollihøgda..

Sparta varter opp med fine mål, fine styringer, fint spill og høyt tempo. Ringerike kommer ikke inn i matchen i det hele tatt de to første periodene. Tammela gjør en fin solo-prestasjon i andreperiode, men bortsett fra det var Ringerike langt unna det nivået de selv ønsker være på.

Jeg skal ikke vedde penger på det, men jeg mener jeg så at folk begynte gå hjem midt i andre-periode. Jeg synes hvert fall det så mer glissent ut tvers ovenfor der jeg sitter på kampene. Hvis det er tilfelle og det stemmer det jeg så, så er det for dårlig. Det er viktig at folk skjønner at Ringerike trenger støtte fra tribunen. Ringerike trenger all den energien de kan få fra Schjongshallen. Det får man ikke var at folk sitter stille og utsonderer “underhold meg”. Publikum må også opp i ringa. Publikum må være med. De kan hvert fall ikke gå hjem.

 

Det er også viktig at man husker på følgende:

Ringerike er fortsatt i etableringsfasen i toppen av Norsk ishockey

Ringerike kjemper mot veletablerte hockeyklubber i Norge

Ringerikes spillere spiller for regionen vår

Ringerikes spillere spiller for å sette hockey og distrikt på kartet

Ringerikes spillere har helt andre arbeidsforhold enn feks Sparta

Som publikum kan man ikke komme til Schjongshallen hver kamp og forvente seier. Man kan håpe på det selvfølgelig, men forvente, nei det kan man ikke.

Som publikum må man være klar over at en og annen smell kommer når det ikke stemmer for laget.

Når det skjer er mitt budskap til alle:

Bli til kampen er ferdig. Gi gutta kudos for innsatsen. Vis at du støtter i medgang og motgang.

Opp med hode og haka

Det kommer alltids en ny kamp.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg