Ringerike Panthers; 1 uke til første istrening

Jepp… 1 august har Ringerike annonsert at første istrening sesongen 2022-2023 finner sted. Mandag 1 august klokka 16.00 får vi da se laget mer eller mindre komplett på is antar jeg.

Ringerikes Blad kunne melde at Petter Ellefsen selv bekreftet at han legger eliteskøytene på hylla. Det vil da si at jeg hadde rett i min antakelse om Petters fremtid/ikke fremtid i Ringerikes tropp. Som Panthers-supporter kan man ikke annet enn å gi en stor takk til den jobben Petter Ellefsen, Nikolai Dalen, Karl Markström, Brett Perlini og Henrik Eriksson har gjort for klubben. Alle er nå bekreftet vekk fra Ringerike. Jeg tipper jo også at hverken Andreas Hilbertsen, Viktor Näslund, Eivind Eiken Andresen eller Jonas Skirstad Hodt tilbys noen ny kontrakt siden det ikke har vært offentliggjort noen ting på en stund.

Synd man ikke er like på hugget fra klubbens del med å takke av, med offentliggjøring, de som ikke tilbys ny kontrakt som man er med de som signeres/re-signeres. Det er visse hensyn å ta selvfølgelig, men nå med 1 uke igjen til sesongoppkjøring er i gang burde/kunne man gått ut med samla tropp.. med evt åpne plasser for sen signering inn som en interessant del av det.

Jeg er fortsatt litt opphengt i at Ringerike bør ha en klasseback og en klasseløper til inn i troppen for å stå bedre rustet med alle de kamper som kommer. Lagene rundt Ringerike på tabellen, Grüner og Manglerud, ser ut til å signere godt om dagen og kan vise seg å bli enda tøffere å ta poeng fra denne sesongen enn de var i den forrige.

Jeg går jo ut ifra at de vanlige lagene kommer til å kjempe i toppen, så legger en 2-3 lag seg litt bak, og så 3 lag på nedre del av tabellen. Jeg er hockey-vis nok til å skjønne at det skal mye til før Ringerike ikke er en de av de 3 nedre, men håpet om mer stabil poengfangst i form av 3-poengere er der, og skal være der. Da må Ringerike tette enda mer igjen bakover, samt produsere enda mer forover.

Da trenger laget en skikkelig god produserende første-femmer, samt en andre-femmer som også leverer. Tredjefemmer skal primært inn, holde nullen og kanskje levere ett og annet mål. Fjerdefemmer i ethvert lag er delen av laget som skal inn og levere 40-50 sekunder med tempo og null bakover. Det skal smelles på og gi pustepause for de tre første femmerne. Slik er hockey på toppnivå. Alle er ikke stjerner, alle er ikke produserende. Noen spillere skal rett og slett inn og spille fysisk og med tempo. Poenget er å ikke se ut som man spiller i undertall hver gang man får de 50 sekundene.

Den dagen lag Ringerike spiller mot må spille seg til mål og ikke bare utnytte feil som gjøres, da har man kommet et stykke på vei.

Disiplin sett opp imot utvisninger blir nok en sesong et nøkkelord. La beina jobbe og ikke bruk kølla som reneste Zorro for å forstyrre. Det trenger ikke være knockout-slag på hanskene for å dømmes for slashing.. det trenger heller ikke være en distinkt hekte-bevegelse heller for å bli tatt for hekting.. Tempo og bruk av kropp er alfa omega.

Overtallsspillet må fungere. Det har normalt vært en god greie for Ringerike, det får vi håpe fortsetter. Som laget på 8-plass er det helt innafor med en 5-plass i PP-uttelling. Undertallspillet derimot har Ringerike litt å hente på. Ringerike kom nest sist på penalty-kill, (og var forøvrig eneste laget i Fjordkraftligaen som ikke hadde mål forover i eget undertall).

 

Her er troppen slik jeg ser den i dag. Det kan jo hende det dukker opp en “joker” eller to..men det har jeg ikke sett noe om enda.

 

Målvakter:

Mattias Petterson, re-signert

Mathias Schippers Landa, re-signert

Magnus Danielsen (tror jeg), egen klubb

 

Backer:

Dennis Ryttar, re-signert

Linus Rosdahl, re-signert,

Håkon Nilsen, ny fra Stjernen.

Kristoffer Thomassen, ny fra Frisk Asker

Håkon Opheim Engh, re-signert

Jonas Slettebø Haughom, re-signert

Erik Wang Bjerketvedt, re-signert

Robin Bjørnstad, re-signert

 

Forwards:

David Åslin, re-signert

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, re-signert

Elias Antonsen, re-signert

Thor Jørgen Torp Friestad, ny fra Lillehammer, (RIK-gutt opprinnelig)

Sole Marius Ryen, ny fra Vålerenga

Mathias Holst Jenssen, re-signert

Thomas Bækken, re-signert

Dustin Parks, kontrakt

Michael Söderberg, kontrakt

Even Tangen Fosse, re-signert

Reid Petryk, re-signert

Leonards Rimjans, re-signert

Marius Carho Hansen, ny fra Grüner

Johnny Corneil, ny fra Canadisk OHL

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg