RRR – Rådmann Raserer Ringerike

Jeg kommer rett og slett ikke bort fra tanken om at Rådmannen i Ringerike stadig vekk jobber med ræva føre.

Gang på gang kommer han med “løsninger” som vil gi en kortsiktig gevinst, eller løsning om du vil, men som med tid kommer til å koste flesk.

Det siste nå er innsparingsforslag pga forventet strømregning neste år. Apropos det… vi alle vet jo hvordan det gikk med rådmannens forventede befolkningsøkning pga ringeriksbanen.

Les også: Riveplaner i Hønefoss, kjør på!

Her er noe av det

Stenge Eikli skole, Asbjørsens gate og Hjertelia.

Senke innetemperatur: Kommunale bygg utenom helse og barnehage.

Vinterstenge kunstgressbane AKA Arena.

Sommerstenge ishockeyhallen

Vente med oppstart Frivillighetens Hus

Halvere drift gatelys

Stenge “tomgangsbygg”.. dvs bygg som planlegges solgt eller som bare står der.

 

Noe av dette er selvsagt greit. Det er ikke noe poeng for kommunen å sitte på eiendom som eventuelle utbyggere gjerne kjøper rubb og stubb og bearbeider til bosteder etc. Penger spart for kommunen, og heller muligheter for inntekter i fremtiden. Les gjerne teksten linket inn lenger opp ifm dette.

Det man absolutt ikke skal gjøre er å ramme frivillighet og idrett. Jeg tipper at det et eller annet sted er regnet ut hva frivillighet og idrett bidrar med i pluss-penger ved å holde barn og ungdom i aktivitet i steden for at de virrer rundt i by-sentrum med alle de “farer” det fører med seg. Om bare en ungdom detter utfor pga rådmannens stengeforslag tror jeg kommunens kostnader på sikt er enormt mye større i form av skadeverk, kriminalitet, oppfølging etc etc. i mange mange år fremover.

 

I tillegg, og her siterer jeg noe Øystein Hallre fra en tekst i Ringblad:

Sitat start: “Ringerike kommune eier 69,46 prosent av Ringerikskraft. Dere har dermed makt og innflytelse over dem. Dere vil få 20 millioner kroner i utbytte fra dem i 2022, men må betale 80 millioner i strømkostnader til dem.

Er det noen i Ringerike kommune som tenker at dette er et litt tullete system? Er det noen hos dere som vil bruke deres makt og innflytelse til å endre dette systemet?” sitat slutt.

 

I den tiden som kommer så er det mer viktig en noen gang at eierskapet i Ringerikskraft betyr noe mer enn det utbyttet ved årsslutt. Jeg er ikke 100% sikker, men mener å ha lest at Ringerikskraft (kraftselskaper) kan selge strømmen lokalt billigere om de beslutter det. Hva med å rett og slett selge strømmen til seg selv til selvkost?

 

Rådmannens forslag skal altså spare ca 12 millioner.

Min krystallklare oppfordring: Kommunestyret pålegger Rådmannen å sette igang arbeidet med å planlegge for å selge eiendommer kommunen selv har latt forfalle… Med de pengene inn trenger nok ikke noen frivilige organisasjoner eller idretter lide.

 

Kort sagt:

Slutt å sløse selv først…

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg