Sheriff Moxnes vil ta penga fra sutre-rikinger

Rødt sin opportunist-leder Bjørnar Moxnes, selveste sheriffen på Stortinget, har lansert en ny plan for å finansiere luftslottene og fantasiverdenen han og hans kommunistvenner ønsker: Ta penga fra rikinger i stort monn.

“De rike har ikke skapt noen arbeidsplasser, de har ikke skapt noe som helst”.

Dette er da det Moxnes faktisk står frem og sier. “De lever i sus og du og må finne seg i å betale mer tilbake til felleskapet”.. Moxnes påstår mer eller mindre at absolutt ingen har blitt rike på egen hånd. De har fått gå på skole, fått en utdanning og nyter godene av at det offentlige finansierer offentlige tjenester.

Kort fortalt vil altså Moxnes skattlegge formuer over 10 millioner mye mer samt innføre arveskatten igjen og faktisk ta 25% av all arv over 100 millioner.

 

“De har mer enn nok av penger, så det må de tåle”

 

Så et lite sitat fra intervjuet i Dagbladet:

– Vi skal ramme de absolutt rikeste, og bare dem. Vi skal bryte opp dynastiene på toppen av samfunnet, oppsummerer Moxnes.

– Forstår du at noen sier «jeg har jobbet hardt hele livet, jeg har satset og vil nå gi formuen videre til barna»?

– Enkelte rike sutrer veldig, og det gjør ikke særlig inntrykk på meg. Vi vet, og de vet selv, at de ikke har skapt noen verdier. De har skummet fløten av de ansattes innsats.

 

Dette er på en måte galskapen i Moxnes sin verden. “De har ikke skapt noen verdier”.. ??

 

Moxnes har videre null forståelse for at formuer er skattet, skattet og skattet på. Dobbeltbeskatning er helt vanlig sier han og ser ut til å glemme at penger av slik størrelse ikke bare er skattet 2 ganger…

Verdier som går i arv er jo beskattet mange ganger, ikke bare 2.. Inntektsbeskattet, formueskatt, utbytteskatt, arveskatt.. gjerne i en generasjon eller tre.

For morro skyld: (i enkle beløp)

En oldefar har 500 mill i formue. Han dør år 1 og Moxnes tar 100 mill (25% av alt over 100 mill) i arveskatt før bestefar får pengene på sin konto, formuen er nå 400 mill. Bestefar dør år 2 og Moxnes tar 75 mill (25% av alt over 100 mill) før familiefar får pengene inn på sin konto, formuen er nå 325 mill. Familiefar dør år 3 og Moxnes tar 56 mill (25% av alt over 100 mill) før eneste gjenlevende har pengene på sin konto. Formuen er nå 269 mill.

Med Rødt og Moxnes i posisjon ville altså en hardt opparbeidet formue innenfor en familie nær sagt halveres i løpet av en stortingsperiode med Moxnes sitt brillefine styresett.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg