Skjønner dere nå at vi kan ikke ha “alle i arbeid”

Det er Arbeiderpartipolitikk som kjører Norge og norges befolkning på ræva.

Det var faktisk direkte vondt å sitte og se Fredrik Solvangs Debatten i går. Han hadde gjester i studio som lever, av forskjellige grunner, på trygd. Deres historier om å måtte prioritere bort måltider, varme og andre ting for i det hele tatt få ting til å gå rundt er ikke historier vi egentlig burde trenge bli fortalt om i Norge.

Det som også var spesielt i går var at ingen politikere fra de ansvarlige partier ville stille opp. Unnskyldningen var at det er budsjettforhandlinger nå. Dette er selvsagt bare pjatt. Støre og han kollegaer vil selvsagt ikke stå og måtte svare direkte berørte personer på hvorfor de som har hatt uflaks i livet må finne seg i å leve under fattigdomsgrensa.

 

Da jeg var ferdig på ungdomsskolen i sin tid gikk ferden videre til Handelsskolen i Hønefoss. Regnskapslinjen. 3-årig skole. Blåruss. Et av fagene var sos.øk. altså sosialøkonomi. Dørgende kjedelig selvfølgelig, men noe festet seg inn under teppet (jepp… slutten av 80-tallet… fæle greier) på hodet. Et enkelt faktum som motsier Arbeiderpartiets «alle i arbeid» mantra.

Faktum er enkelt og greit:

Vi kan ikke ha alle i arbeid og samtidig opprettholde lave priser på varer og tjenester. Da havner vi nemlig i en evig lønns- og prisspiral

Hvorfor?

Jo, fordi:

-alle i arbeid betyr mer penger i omløp

-det betyr mer etterspørsel etter varer og tjenester

-det betyr at de som har varer/tjenester kan sette opp prisen

-som igjen betyr at vi som skal kjøpe må ha tak i mer penger

-som igjen betyr at vi krever høyere lønn der vi jobber

… og når vi da får mer i lønn så betyr det:

-mer penger i omløp

-mer etterspørsel

-osv osv osv,,,

 

Arbeiderpartiets politikk mht alle i arbeid er rett og slett skadelig for samfunnet. Det går bare ikke. Nå er det selvsagt slik at sånne som Støre bryr seg ikke.. de har jo flust med penger og kan betale uansett. Norge bør ha en 3-4% arbeidsledighet.. Det tør politikerne selvsagt ikke si..

Hva er det de så gjør.. jo de bruker renta som virkemiddel for å få ned priser. For det er jo slik at settes renta opp så slutter folk å bruke penger på varer og tjenester.. de må jo betale banken isteden. Det betyr en reduksjon i etterspørsel, som igjen betyr nedsetting av priser for å få solgt. I verste fall betyr det konkurser, oppsigelser etc.. som da etter en stund bringer oss tilbake til “normaltilstander” med en viss arbeidsledighet og normale priser.

Så begynner alt sammen på nytt.

Det som jo er ille nå er at nå er det ikke bare “de fattige” som får det helt jævlig fordi politikerne rører det til slik at vi får gallopperende priser.. nå treffer dette alle oss “vanlige folk” også. Folk med helt vanlige jobber sliter nå med å få det til å gå rundt.

Politikere: Da har dere feilet alle sammen.

 

Slutt å juge til folket.

Vi kan ikke ha alle i arbeid.

Sørg heller for at de som er utenfor har det de trenger for å kunne leve et verdig liv.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg