SV sitt budskap; Kiss your familiebedrift goodbye

SV og Lysbakkens korstog mot folk som har fått til noe bare fortsetter

Her om dagen satt jeg og så på intervjuet Nettavisen gjorde med Audun Lysbakken i studio. Det handlet jo mye om klima selvsagt…Lysbakken påstår hardnakket at det er klimakrise og at Norge må bidra massivt.. dette basert på en FN-rapport.. forøvrig den samme rapporten som en mengde forskere sier at FN-panlet leser på feil måte.

Nåvel.. Lysbakken er klimahjernevasket ser det ut til… og motargumenter bare preller av.

Det som derimot sjokkerer nå ved SV’s politikk er ønsket om å skattelegge arv over 100 millioner med 70%.

SØTTI prosent !!!!!!

 

Da jounalisten påpekte at en familiebedrift verdsatt til 500 millioner ikke har 500 millioner i banken på en konto, og at samme familiebedrift da antakeligvis må selges da arveoppgjøret skjer, parerte Lysbakken med; Men vi skal jo lage ordninger som gjør at skatten kan betales over tid…..

 

Hvordan slår denne politikken ut da?

La oss si at familiebedriften Jobb-og-invester AS har blitt drevet godt i mange mange år. Styret, dvs familien har tatt ut “normal” lønn i alle år og dyttet overskudd stort sett alltid tilbake i bedriften. Overskuddet pr år har pleid ligge i størrelsesorden 25-30 millioner. Bedriften er verdsatt til 500 millioner kroner. En dag dør nåværende eier av bedriften og sønnen arver, slik det har blitt gjort i 2 generasjoner tidligere.

Den eneste forskjellen på da og nå er at SV har kommet til makten og innført 70% arveskatt på verdier over 100 millioner.

En stund etter begravelsen kommer så skattekravet på 70% av 400 millioner (hvis man tenker at 100 millioner er et “fribeløp”). Dette betyr at Jobb-og-Invester AS får et skattekrav på pene 280 millioner kroner.

Staten, som jo er kjent for å være kjempesmidige, sier at 280 millioner i arveskatt kan fordeles innbetalt over feks 10 år.

Dette betyr at alt overskudd i Jobb-og-Invester AS de neste 10 år kommer til å gå rett i statskassa.

Kjempeordning SV her kommer til bords med.

Veien til salg av familiebedrift er kort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg