Tenk deg den dagen denne pandemien er slutt

Dunk dunk dunk… kremt… “Kjære alle sammen; Pandemien er over”.

Det begynte i mars 2020. Nedstenging og mindre kontakt. Vi er enda ikke ferdig, men;

Tenk dere den dagen statsministeren kommer opp på podiet, knocker 2-3 ganger på mikrofonen, dunk dunk dunk, “hører alle meg?” og sier:

“Nå er pandemitiden slutt, alle restriksjoner er herved opphevet”.

Uttrykket «vm i grøftefyll» dukker kjapt opp i tankene når en tenker på dagen da dagens restriksjoner slippes opp. Siden mars har vi -hvert fall vi som har fulgt reglene- gått glipp av sommerfester, turer på byen, 20- 30- 40- 50- 60- 70- 80- årslag over hele landet. Vi har gått glipp av en russetid og kanskje enda en russetid. Pærra og Ex on the beach folka og deres “hoff” av wannabees kommer jo bare til å fortsette som de pleier..men da uten frykt for at Mads Hansen og andre oppdager det.

Alle mulige slags fester og samlinger, kurs og seminarer, alt skal tas igjen. Norske hoteller kommer til å tilby kurs, overnatting og middager over en lav sko for å komme seg på beina igjen.

Vi går jo nå inn i en tid der man i et normalår ville opplevd fryktelig mange nordmenns årlige oppvisning i drita, nemlig julebordssesongen. Dressen fra i fjor plukkes frem. Litt oppkast fra siste julebordet i fjor tørkes av tuppen på pub-skoene, slipset finnes i innerlomma halvstivt av saus og fett fra middag og dessert. Skjorta er ny, den gamle gikk istykker da man skulle vise at man fortsatt kunne backspinn på et litt rufsete dansegulv.. uansett ville den ikke kunne ha blitt brukt siden nesten en hel flaske rødvin havna på magen i et balansestunt på nach..

Alt man har gått gått glipp av skal tas igjen den dagen, og i dagene etter man hører «dunk dunk dunk, hører dere meg; Kremt… Pandemien er slutt».

Et annen ting som skjer dagen etter dette er jo valfarting til Sverige. Køen kommer til å stå fra Strømstad til Moss. Barn å hele strekket kan allerede nå begynne glede seg til å selge kaffe og boller til tusenvis av handlende som kommer til å stå i stampe i timesvis. Sykkelbud til og fra Mækkern ved krysset ved Sarpsborg blir en høyinnteksgreie.

Etterspørselen etter sydentur gjør at du ukene etter “frisleppet” må ut med 50-60 tusen for ei uke på laveste crap-nivå hotell på granca.

Vi klemmeskye blir sett rart på når de motsatte kommer vår vei. Du blir sett på som spedalsk om du ikke klemmer på deg vannblemmer på kinna.

Ikke misforstå.

Dagen dette er slutt blir like gledelig som 8 mai 1945 var for de som levde da for mange. Mange vil oppleve det som å få igjen friheten slik besteforeldrene våre gjorde det.

Men grøftefyll blir det.

Garantert!

…. og 9 måneder etter kommer en generasjon “korona-frislepps-unger”..

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg