The Gallagher Invitational 2021: Lørdag 29 mai på Tyrifjord

Det er igjen duket for vårens vakreste eventyr.

The Gallagher Invitational er en golfturnering som ble startet i 2010. Jeg hadde lenge tenkt på det at det må da gå an å gjøre noe mer ut av golfen enn å bare spille selskapsrunder, samt en og annen turnering ute på landets flotteste golf-øy år etter år. Tanken lå der, og den ble behøring snakket om på nesten hver golfrunde i 2009. Hva skal den være? Hvordan skal den være? Begrensinger? Muligheter? Størrelse?

Den aller første The Gallagher Invitational gikk så av stabelen i starten av juni 2010. 32 spillere (og mye regn) hadde en flott dag og en flott turnering.. og turneringen har derfor gått hvert år omtrent samme tid med omtrent like mange deltakere. 2020 ble et jubileumsår og derfor øket turneringen i størrelse. Pr i dag er det 45 av 48 plasser tatt til turneringen som skal spilles lørdag 29 mai klokka 14.00.

Jeg vil takke Tyrifjord Golfklubb, og spesielt Derek og Anna Crawford, for at jeg får lov til å arrangere denne turneringen. Tusen takk også til kafeen der ute som stiller opp med mat og drikke. En takk går også alle spillerne som deltar år etter år på turneringen. Noen spillere har faktisk deltatt på samtlige turneringer.

 

Turneringsformatet er ganske så enkelt egentlig.

Alle spillere betaler startavgift samt “premieavgift”. Alt går ut igjen i premie.

Vi spiller 1 stk golfrunde der dårligste score pr hull er par +5

(ingen spillere får spille på dårligere hcp enn 36,0)

 

Det er 7 stk premier å hente på runden.

1- Slag – dvs den som bruker færrest antall slag

2- Stableford – den som får flest poeng

3- Closest to pin på hull 5

4- Longest drive på hull 9

5- Closest to pin på hull 10

6- Longest drive på hull 16

“Premie-avgiften” tar seg av premiene på disse konkurransene.

 

Og så den fryktede siste konkurransen 😉

7- Closest to pin hull 18 (på 2 slag)

Premien på konkurranse 7 er:  Lost-ball-potten

Dvs at hver eneste ball man mister, slår out, slår i vann, melder uspillbar, etc etc.. er en lost-ball. Hver av disse ballene koster deg kroner 10,- inn i lost-ball-potten. (det er lov for de andre spillerne i flighten å komme med et lavmelt kaaatziiing hver gang en ball er lost).

Turneringen skal være en dag for venner å møtes på Tyrifjord Golfklubb. Dette skal være gøy.  Jeg oppfordrer alle til å møte opp i god tid. Ta det som en dag med gutta. Ta en øl eller to før runden. Sitt ned og slapp av etter runden og bli med på premieutdelingen.

 

 

Ps.. opprinnelig var turneringen ment å hete Panthers Open.. det fikk jeg ikke lov til.. Men det gledes å se at flere og flere av Panthers-gutta nå deltar 🙂

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg