1-divisjon kan søke om støtte alikevel…

Det er godt å kjenne noen som kjenner noen som kan oppklare litt.

Skuffelsen var jo stor da man oppdaget at 1-divisjon ikke kunne søke om støtte i krisepakke 4… trodde vi.

Gledelig var det derfor når man kunne lese dette:

 

Hei, det stemmer ikke at 1. divisjon ishockey ikke omfattes av fjerde krisepakke.

Litt bakgrunn: Kompensasjonsordningen i 2020 ble fra 1. januar 2021 erstattet med to nye tilskuddsordninger for frivilligheten og idretten, én ordning som gjelder for publikumsarrangement av nasjonal verdi i idrettssektoren, og én ordning for øvrige aktiviteter og arrangement innenfor frivillighets- og idrettssektoren. Krisepakke fire består med andre ord av to ordninger, og 1. divisjon ishockey er omfattet av den ene ordningen, jf. forklaringen nedenfor.

Ordningen for publikumsarrangement av nasjonal verdi ble opprettet for å bidra til at idrettsarrangement med stor interesse i befolkningen, også utover det publikum som overværer arrangementene direkte på arenaene eller via TV/andre medier, skal kunne gjennomføres i en pandemisituasjon så langt dette er mulig. For å unngå forskjellsbehandling er øverste nivå i alle idretter tatt inn i ordningen selv om det til dels er stor forskjell på interessen i befolkningen for de ulike idrettene. I tillegg er Obos-ligaen i fotball inkludert fordi denne har stor publikumsinteresse. Det har aldri vært meningen at ordningen skulle gjelde alle arrangement og konkurranser som den enkelte idrett selv definerer som toppidrett.

De arrangementene som ikke faller inn under denne tilskuddsordningen vil det kunne søkes om tilskudd for i den andre ordningen som er opprettet med virkning fra 1. januar 2021, dvs. den midlertidige tilskuddsordningen for frivillighetssektoren som følge av Covid-19-utbruddet. Her vil det også kunne søkes om tilskudd for 1. divisjon i ishockey.

Håper dette var oppklarende!

 

Dette svaret kommer da fra kultur og likestillingsdepartementet..

 

Da er det bare å kaste seg over søknaden da… om det ikke er gjort allerede.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg