1-divisjon sesongen 2022-2023

Jeg tror det blir et rotterace om plassene bak Comet

 

En ny sesong er like rundt hjørnet for 1 divisjon også.

Fjoråret endte Narvik, Lørenskog, Comet, Nidaros, Gjøvik, Hasle-Løren, Furuset, Haugesund.

Play-in endte med seier Narvik og Comet

Kvalifisering Fjordkraftliga endte med fortsatt spill i 1-div for de samme 2 lag.

I bunnen endte det som kjent med at Bergen og Haugesund kvalet inn i 1-div på bekostning av Tønsberg og Furuset. Men så trakk Haugesund seg og Furuset ble tilbudt plassen.. som det etter vært tok.

Årets 1-divisjon er da:

Bergen, Comet, Furuset, Gjøvik, Hasle-Løren, Lørenskog, Narvik og Nidaros.

 

Narvik suverene i fjor. 9 mann inn, 6 mann ut siden serieslutt. Meyer, Engstrøm, Kvål, Carnbäck, Engesveen og Byrkjeland erstattes med blant annet 5 stk fra norsk U20. Det spørs om de klarer ta steget opp der de må være for å holde Narvik som et topplag i divisjonen. Jeg tror kanskje ikke det. Det er forskjell på U20 og senior. Jeg tror det blir kamp om å spille play-in.

 

Lørenskog som har ligget i topp i flere sesonger ser hvert fall på papiret ut som et svekket lag. Mange kjente Lørenskog-navn som forsvinner ut.. med Kevin Nilsen Berg i spissen. Han + 3 til går til Grüner. I tillegg går 5 andre til Furuset. Pr lesende stund er de -6 mann på inn/ut overgangsmarkedet. Jeg tror Lørenskog er svekket, men at de går til play-in.

 

Comet har 10 mann inn siden april, og samtidig 6 mann ut. Det gjenstår å se hvem som tar over pinnen etter Gintautas, men med mange nye navn burde sjansen være god for oppdekking av det tapet. Trnavsky og Niskakangas kan bli et godt par for Comet. Ser også at det er hentet inn 6 stk defense-spillere. Det kan være det Comet trenger for å slippe å avgi “tullepoeng” mot antatt mye svakere motstandere. Jeg tror Comet vinner 1-divisjon og spiller kvalifisering etter play-in.

 

Nidaros med en 5-årsplan for opprykk (som de gjerne tar i år mener jeg å ha lest et sted) har ikke all verdens utskifting av mannskap slik jeg kan se. Noe mer inn enn ut..men det kommer av 3 stk U20 navn fra Mjøs-traktene. Det blir spennende å se om Nidaros fortsetter den fremgangen de hadde i fjor. Det var nære på at de ikke klarte sluttspillet, og må passe seg igjen for Gjøvik.

 

Gjøvik har også i en rekke sesonger nå vært lovende. De har begynt bra, men så surres mye poeng bort ved elementære juniorfeil der lagdeler går seg bort og baklengsene kommer. 10 mann inn siden mai, 5 mann ut. Engesveen tilbake på Gjøvik og har tatt med seg Engstrøm. 4 av de nye navnene i troppen har en D bak navnet.. så kanskje er juniorfeilene på vei bort, og Gjøvik på vei videre opp?

 

Hasle-Løren som vanlig ikke med noe fulltallig tropp på eliteprospects enda. 3 mann inn, 2 mann ut bekreftet etter serieslutt. Det er alltid litt hipp og happ med tropp og prestasjoner på H/L. På en god dag kan de slå alle i 1-divisjon. Dog, de senere sesonger har de vært et lag fra midt og ned isteden for et lag fra midt og opp.

 

Furuset heller ikke med noe særlig til tropp på eliteprospects foreløpig. Det har vært mye overganger i Oslo-hockeyen denne sommeren med Furuset, Lørenskog (joda, for oss på Hønefoss er Lørenskog omtrent Oslo) og Grüner som svært deltakende i prosessen. Furuset ble som skrevet tidligere reddet av gong-gongen etter kvalserien. Det blir interessant å se hvordan de tar vare på denne sjansen.

 

Bergen er da det nye laget i divisjonen. Ingen spillere bekreftet ut av laget. Philip Åman, David Nilsson og Lukas Fransson bekreftet inn. Disse sammen med Jonge og Jensen skal forhåpentligvis sørge for mange hyggelige matcher i “badekaret” denne vinteren.  Det skal bli spenndende og interessant å se om opprykksgleden gir utslag i poengfangst. Det går gjerne bra i starten og så butter det etter noen kamper. Da viser man styrke ved å komme seg ut av det.

 

Runde 1, lørdag og søndag 17/18 september:

Furuset – Narvik

Furuset – Narvik

Bergen – Nidaros

Bergen – Nidaros

Lørenskog – Gjøvik

Hasle-Løren – Comet

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg