1-divisjon: Spennende avslutning i topp og bunn

Nidaros og Narvik klare for play in

Nidaros er etter all sannsynlighet klare for play-in nå. De leder nå med 6 poeng på Narvik, 13 poeng til Comet og 16 poeng ned til 4-plassen der Lørenskog nå ligger. Når man så vet at alle 1-divisjonslagene har igjen 6 kamper (18 poeng å spille om), ja da tror jeg vi rett og slett kan gratulere Nidaros med sikker plass nå. Narvik leder ikke med like mye, men for at Narvik skal misse play in så må Furuset ta 11 (pluss evt innbyrdes) poeng mer enn Narvik på de siste 6.. Det skjer ikke, og Narvik kan også nå belage seg på play-in og antakeligvis 2 x Halden og Comet.

Dog så er ikke plass 3 og 4 like sikker. Det er 3 lag som nå er i kampen om de 2 plassene. Comet med 51, Lørenskog med 48 og Furuset med 47. Jeg avskriver Bergen i denne diskusjonen siden de nå må ta 9+ poeng mer enn Lørenskog/Furuset for å ta plass 4.

Nidaros møter Gjøvik 2 ganger i Trondheim kommende helg og avgjør alt der tror jeg. Jeg tror det blir 6 poeng Nidaros og hvis Comet går all in mot Narvik for å få plass 2 og hjemmebanefordel i play-in vil Nidaros mer eller mindre være seriemestere etter helgen.

Narvik og Comet møtes 2 ganger i Narvik kommende helg. Skal Comet kunne ta plass 2 så må de nok dra hjemover med 6 poeng i kofferten. Vinner Narvik begge så har plutselig Comet Lørenskog/Furuset foran seg om ett av de lagene vinner begge.

Furuset og Lørenskog møtes denne runden. Onsdag møtes de i Furuset Forum, lørdag møtes de på Lørenskog. Disse 2 kampene er ekstremt viktige for begge lag. 6 poeng til ett av lagene fører de rett opp i pall-plass diskusjonen. Tenker man seg at Narvik vinner begge hjemme mot Comet så vil man med poengdeling ha 3 lag mer eller mindre likt på plass 3 og 4 før de siste 4 kampene.

Bergen har kommende helg til å mer eller mindre befeste sin plass i 1-divisjon. De møter Hasle-Løren i badekaret. 6 poeng den helgen vil føre de opp på 45 poeng. Gjøvik vil med 2 tap i Trondheim max kunne oppnå 45 hvis de da vinner sine 4 siste kamper etter å evt tape 2 i Trondheim. Nå skal det derimot sies at hvis disse 2 lagene (Bergen/Gjøvik) ligger nære hverandre i poeng så vil altså helgen 11-12 februar være finale-for-å-unngå-kvalifiseringsspill da nettopp disse 2 lagene møtes.

 

 

Gjenstående kamper for lagene:

Nidaros : Gjø x2 (h), Fur x2 (b), Nar x2 (b)

Narvik : Com x2 (h), Gjø x2 (b), Nid x2 (h)

Comet : Nar x2 (b), Ber x2 (h), Lør (h/b)

Furuset : Lør (h/b), Nid x2 (h), H/L (h/b)

Lørenskog: Fur (h/b), H/L (h/b), Com (h/b)

Bergen : H/L x2 (h), Com x2 (b), Gjø x2 (h)

Gjøvik : Nid x2 (b), Nar x2 (h), Ber x2 (b)

Hasle-Løren : Ber x2 (b), Lør (h/b), Fur (h/b)

 

 

Tabell og lek med tall:

Nidaros, 64 poeng, 29 kamper, kan oppnå 82 poeng

Narvik, 58 poeng, 29 kamper, kan oppnå 76 poeng

Comet, 51 poeng, 29 kamper, kan oppnå 69 poeng

Lørenskog, 48 poeng, 29 kamper, kan oppnå 66

Furuset, 47 poeng, 29 kamper, kan oppnå 65

Bergen, 39 poeng, 29 kamper, kan oppnå 57 poeng

Gjøvik, 33 poeng, 29 kamper, kan oppnå 51 poeng

Hasle-Løren, 8 poeng, 29 kamper, kan oppnå 26 poeng

 

Konklusjoner:

Hasle-Løren er i kvalifisering om å holde seg i 1-div

 

Play-in pr nå:

Nidaros – Lørenskog i best av 5

Narvik – Comet i best av 5

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg