FARE FARE: Det kan komme 10cm med snø….!!

Hva har skjedd med oss østlendinger…?

For en som har vært i Bergen -fordi jeg har en kone fra Bergen- på vinteren da det tilogmed snødde….og som nesten datt ut av bilen i latteranfall av kjøremønsteret til bergenserne i nevnte snøvær.. (40 km/t lurking avgårde på snøføre og 140 inni tunnellene) så begynner det å bevege seg mot latterlige tendenser her på østlandet også nå.. Det utstedes fare-meldinger på linje med 100-års-flomvarsler, jordskjelv-tendenser, isbre-bevegelser, Mannen-ras samt alle andre ikke-snø katastrofer du kan tenke deg bare det ser ut som det kommer til å snø..

Jeg vil gjerne komme med en opplysning:

Vi bor i Norge. Vi bor på østlandet. Det kommer til å bli kaldt. Det er derfor huset ditt er isolert. Det er derfor du har ovn i huset ditt. Det kommer til å snø. Det er derfor du har vinterdekk til bilen din. Det kommer til å bli glatt. Men slapp av… Det er helt normalt.. Det er ikke kokain og heroin som laver ned… det er snø.. Det er samme stoffet som sportsheltene dine på vinteren boltrer seg på.. Det er akkurat det samme stoffet som lavet ned i fjor..eller ikke akkurat da…for vi har lært at ingen snøfnugg er like…og sånne under kan du fundere på en stund..

Nåvel…Slik som det har blitt nå så er det nesten samme nyhet her på østlandet som midt på Gaza-stripen at snøen kommer. Media slår det større og større opp… “Nå kommer snøen…huff og huff… Hold dere innendørs… det er glatt..”… “Nå kommer ikke Olga seg på butikken på ei uke og må spise kattemat for å overleve…”….pga 10cm med snø.. Er det mulig? Kom igjen da… det er snø… Frem med isskrapen… Snøskuffa.. Vinterstøvler.. Dette skjer hvert eneste år.. Det er ingen katastrofe.. Det er snø..

Nå er det kanskje sånn at om ikke det kostet ei halv månedslønn å få kjøre og leke seg litt på glattkjøringsbaner så ville flere kanskje tatt seg en tur for å kjenne hvordan bilen fungerer på glatta.. Det er ikke alle som er så heldige å bo så grisgrent til at breisladden kan legges inn hvor som helst bare for å huske det fra i fjor..

Det er vinter. Snøen kommer. Deal with it… Snø er helt normalt..

Dog kommer et lite tips…

Ikke kjør i samme fart inn i kryss som på sommeren… Da går det til helvete…

God vinter 🙂

#snø #vinter #bil #sjokk #snøfnugg #Bergen #Østlandet

5 kommentarer
  1. e du frekk eller?
   Vi har jo ikkje veier som dere har -de betaler vi jo bompengene for her.altså at dere skal ha fine veier…..men joda folk kjærer som tullingen 😛
   ende verre i USA……skolen stenges….og veien hjem på higwayen tar 7 timer….noe som ellers tar..ja 1…….pga 2 cm snø HAHAHAHA
   eg har bodd i usa og venner og familie der borte så vi vet det skjer :D:D og de har hverken svinger eller tunneller 😛

  2. “Problemet”er vel alt saltet. Nå forventer folk at veiene er bare og tørre året rundt. I “gamledager” ble veiene bare brøytet og kanskje fikk et sandkorn eller to. Bilene hadde pigger som gravde seg ned i underlaget. Da måtte man tilpasse farten etter forholdene og alle kjørte på all salgs føre. Nå så blir jo mange helt “stive uten hjerneceller”om veien ikke er asfalt og kun asfalt.

  3. Media MÅ minne folk på at det kommer snø og at de må kjøre forsiktig skjønner du, glemselens kurve er stor her i landet 🙂 Folk sklir rundt og bremser når det holder ‘å ratte’, jeg kom meg unna ei dustinne i dag, igjen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg