Vi leker ikke med Cubus-unger..

Når voksne mobber med viten og vilje..og kanskje med uforstand..

Nok en gang står vi midt oppe i det.. Mobbing, utfrysing, gråt, depresjoner, skoleskulking… på grunn av dyre merkeklær…og enda dyrere vesker… og hvordan kommer vi dit? Joda, det gjør vi på grunn av hva vi som voksne lærer barna våre…eller kanskje rettere sagt hva vi ikke lærer barna våre..

I en barnehage -samme hvor- så spurte en av de ansatte en liten gjeng med barn hvorfor de ikke innlemmet barn-X i leken og fikk da til svar: “Vi leker ikke med Cubus-unger”…!! Hvor lærer barn sånt? Hvem er det som setter sånne ideer i hodet på barn?

Det er jo ikke noe nytt at det finnes mobbing. Der er ikke noe nytt at barn, ungdom og voksne blir plaget og tilogned tar livet av seg pga dette.. Det er også et faktum at regjeringer og utvalg har vedtatt og vedtatt, talt og snakket, vedtatt på nytt og holdt appeller så alle godhjertede mennesker i mils omkrets har fått roser i kinnene..

Men har det hjulpet…? Dessverre nei…

Det hjelper altså ikke en døyt med appeller når barn vokser opp og ser og hører voksne som snakker dritt om andre mennesker.. Når barn og ungdom ser og hører voksne baksnakke andre mennesker.. Når barn ser og hører voksne som ekskluderer andre mennesker… Når barn ser og hører voksne som har en nedverdigende holding mot andre mennesker… Når barn ser og opplever voksne som ikke klarer oppføre seg som voksne.. Når barn ser, hører og opplever voksne som ikke tar ansvar og viser hvordan man skal løse konflikter og problemer..

Hvordan skal barn lære å oppføre seg når voksne i deres nærhet ikke gjør det? Hvordan skal barn bli ungdom og senere voksne når alt de ser og hører i oppveksten er voksen-idioti..

Har du tenkt på hvordan du snakker med barn i nærheten?

Har du tenkt på hva du sier om andre med barn i nærheten?

Har du tenkt på hvordan du oppfører deg når barn ser deg?

Har du tenkt på din egen oppførsel generelt ?

Har du tenkt på at barn i verste fall kopierer deg?

Har du tenkt på at all din nedverdigende oppførsel, holdning og snakk oppfattes som mobbing…

 

Kanskje er du en mobber…?

 

Har du tenkt på det?

#mobbing #offer #barn #ungdom #foreldre #oppførsel #merkeklær #klær #vesker #galskap

6 kommentarer
  1. vet du at eg er så enig med deg WTF likssom….Cubusunger? hallo?
   jeeez eg er så glad min *unge* er voksen nok til andre om å hoppe og drite i folk liker hvor hun handler.
   Eg er glad eg har lært henne sunne verdier og at man finner sykt mye på salg…..og man kler seg etter fasong -ikkje etter merker…….eller da bare om det er DET merket som passer din fasong…..men sjeldent har dette merke da vært dyre greier.
   Har kjøpt en håndsydd jekke av en designer til meg……5000,- helt fantastisk blir aldri umoderne 😀
   genial og helt perfekt til meg og brukt fjaksti ganger 😀 Og dermed blir den veldig billig til slutt…….om man fordeler pengene pr gang man bruker et plagg :D:D

  2. Jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg har lagt merke til at noen av jentene som jeg gikk i klasse med da jeg selv var liten, har blitt som foreldrene sine – eller i hvert fall en av dem. Har de foreldre som sladrer, dømmer å snakker nedsettende om andre, så blir de veldig ofte slik selv! Har de derimot foreldre som oppdrar barna sine skikkelig å lærer dem å godta alle slik de er, så er det de som blir de beste menneskene i samfunnet! Men skjønner jo at det er hardt for noen foreldre når du treffer spikeren på hodet;) KEEP UP THE GOOD WORK!:)

  3. Jannicke: Takk for det 🙂 Det innlegget som har truffet mest sånn sett er “Oppdra ungen din selv – læreren/treneren har ikke tid” (les det gjerne, del det gjerne) som virkelig har fått endel kommentarer og reaksjoner. Grunnprinsippet står uansett.. Basisoppdragelse må skje fra foreldre, Det er hjemme grunnlaget blir lagt 🙂

  4. ‘Vi leker ikke med Cubus-unger’. Hvem, hva, hvor? Måtte spørre guttene våre om de hadde hørt DET, de så bare på meg med store øyne og sa: HVA? Eldstemann la til: Hva er Cubus? Vi tenkte på det meste lenge FØR vi bestemte oss å få barn, ansvaret er stort. Hittil har vi greid det bra, her går det i resepekt og samtaler 😀 Men, som foreldre ‘sitter vi alle i glasshus’, ting kan skje, uansett, dessverre :- Ha en fin lørdag kveld!

  5. Lene S.: Mange år siden vi hadde barnehagebarn selv og det var da vi fikk det fortalt. Vi og forsøker å innprente respekt, høflighet og omtanke for andre… Og jeg tror vi har greid det veldig bra 🙂

  6. Det er helt utrolig hvor slemme barn / folk kan være mot hverandre.
   Besøk gjerne bloggen vår, og gå gjerne inn på facebook siden å trykk liker å del. Facebook siden finner man på bloggen.
   Dette er en blogg om et ny etablert firma mot mobbing. Målet vårt med dette firmaet er å få folk til å snakke, dele sine historier/erfaring og nå ut til folket hvor viktig faktisk tema mobbing er. Vi vil gjerne hjelpe mennesker som trenger det, som kanskje sitter alene med følelser etter mobbing eller ikke tør å snakke så mye om det.. Her kan du være både være anonym eller ikke. Vi har også taushetsplikt, så det som blir fortalt kommer ikke videre. Og som dere ser har vi lagt ut ett par historier, der de som har sendt inn vil være anonyme. Som også står på beskrivelsen av oss, har grunneieren av firmaet mye erfaring med mobbing, så dere skriver ikke til noen som ikke har peiling. Vi har peiling, vi har erfaringer vi også dessverre..
   Takk

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg