En god mor…

Hvordan blir du nå det?

Det er morsdag i dag og aviser og sosiale medier flommer over av hilsener til mødre over hele landet. Alle hilsningene er selvfølgelig helt fortjente siden stort sett alle mødre er flotte kjærlige omsorgsfulle personer som fortjener all den ros de kan få.

Du kan også i dag lese blogg på blogg om morsdagen og hva den og den gjør for sin mor… Alt dette fikk meg til å tenke på hva er det som gjør en kvinne til en god mor? Hva er det som skjer med sinnet til ei gravid dame i det øyeblikket hun trøkker ut en avlang basketball som gjør at hun instinktivt bare “vet” hva som skal til? Er det nettopp seansen med “auu-auu-auuuu-auuu-auuuuuuuu….åååå næmmen så fiiiiiin” som hun går igjennom på fødestuen som forandrer henne? Er det sekundet etterpå da hun får babyen lagt på brystet -og far står med kulerunde øyne ved siden av- som gjør det? Er det faktumet at et nytt liv ligger og puster og kravler på brystet hennes som gjør de?

Er det måndene hjemme etterpå som gjør det? Er det nærheten i ammingen? Er det alle de timene en nybakt mor bare stirrer på sitt nyfødte barn? Noe er det hvertfall som skjer med en dame i det hun setter til verden et barn. Vi fedre er liksom ikke med før litt ut i babyens liv..vi har jo ikke mat..vi er redd for å brekke ungen i starten..vi vet ikke hva den og den griningen betyr..

De aller fleste mødre setter sine barn foran alt…på godt og vondt faktisk. Noen kunne kanskje trengt å lære å la barnet få prøve seg selv på enkelte ting..mens andre mødre igjen trenger en reality-check på hva det egentlig betyr å være mor. Men stort sett er mødre helt ekstremt flinke og omsorgsfulle med sine barn…fra fødsel til de selv legger på røret.

Gratulerer med dagen alle mødre!!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg