Hvor kommer snørret fra?

Hvor kommer gugga fra?

Forkjølelse… Denne herlige tilstanden der det kjennes som hele hodet er pakket fullt med bomull bortsett fra ett sted…nesa.. Den er både pip åpen og tett samtidig. Du føler du ikke gjør noe annet enn å enten dra snørra innover i nesa igjen eller lete febrilsk etter snytepapir for å blåse tom skaftet. Når du så endelig har blåst så hardt inn i papiret at tilogmed rompa snurpa seg litt ekstra og papiret ser ut som ei fille innsausa med vaselin så kjennes faktisk snyteskaftet helt rent ut i hele tre skritt vekk fra søpleposen. Det virker å være en utømmelig kilde. Er det et lite hulrom inni hodet der det produseres snørr? Er det en liten “pose” som trigges hver gang det blir kaldt? Er det ikke sånn at hvis man kunne funnet denne evighetskilden og fått den fjernet så ville den oppdagelsen gjort deg ufattelig rik?

Hvorfor er det ikke mer forskning på dette?

På barn er jo forkjølelse simpelthen bare helt nydelig. De vil jo ikke snyte seg. Helst vil de ikke tørke det bort heller. Hvertfall ikke med papir. De vil helst bare tusle rundt med to snørrstriper ut av nesa og da med størknet snørr utover kinnene og på jakke/genser-armen. Pille litt nese og smake på godisen går de jo heller ikke av veien for.

En annen ting med dette snørre-helvetet er jo at det størkner jo i nesa på natta når man sover. I nesa har man jo som kjent hår som skal hindre fluer og andre insekter å fly inn der om natta men en bi-effekt av dette er jo at man, hvertfall som mann, gjerne våkner med et par skikkelige snørr-kladaiser i utgangen av snyteren. Disse må jo bort. Dessverre er jo da disse kladungsene med snørr størknet sammen med de ytterste lengste nesehårene som da ved et lett røsk i snørrklumpen også kommer ut. Dette selvsagt ikke uten smerte. Smerten kan kun overgås av fødsel, en skikkelig hard en som skal ut etter forstoppelse samt lilletåspark i bordben. Videre er det jo da sånn at når man røsker ut en tugge med hår så etterlater det seg en liten sårflate som det gror skorpe på…og den må jo bort…for en sånn skorpe føles jo som den henger en halv centimeter utenfor snyteåpningen…og så har vi det gående…

Nei, jeg skulle ønske den medisinske verden konset litt mer på å finne opprinnelsen til snørr og så få det bort istedenfor å finne opp stadig flere typer hodepinetabletter etc..

4 kommentarer
  1. Så fantastisk å endelig rigge seg til med den elegante og samfunnskritiske bloggen til gerrix, og virkelig få fordype seg i et innlegg om – snørr. Nå vet jeg langt mer om deg enn jeg hadde trengt, eller noen sinne reflektert over at jeg burde vite. Tusen takk for at du ikke har illustrert innlegget. ;-D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg