Når voksne mobber med viten og vilje…

Endelig kom det et skikkelig tiltak!!

Endelig tok en avis tak i en tekst som plasserer ansvaret der det hører hjemme…hos foreldrene!!

Nåvel.. jeg har skrevet mye om dette før jeg…men dette kan ikke sies for ofte:

Det er jo ikke noe nytt at det finnes mobbing. Der er ikke noe nytt at barn, ungdom og voksne blir plaget og tilogned tar livet av seg pga dette.. Det er også et faktum at alskens regjeringer og utvalg har vedtatt og vedtatt, talt og snakket, vedtatt på nytt og holdt appeller så alle godhjertede mennesker i deres omkrets har fått roser i kinnene..

Men har det hjulpet…? Nix… For:

Det hjelper altså ikke en døyt med appeller når barn vokser opp og ser og hører voksne som snakker dritt om andre mennesker.. Når barn og ungdom ser og hører voksne baksnakke andre mennesker.. Når barn ser og hører voksne som ekskluderer andre mennesker… Når barn ser og hører voksne som har en nedverdigende holding mot andre mennesker… Når barn ser og opplever voksne som ikke klarer oppføre seg som voksne.. Når barn ser, hører og opplever voksne som ikke tar ansvar og viser hvordan man skal løse konflikter og problemer..

Hvordan skal barn lære å oppføre seg når voksne i deres nærhet ikke gjør det? Hvordan skal barn bli ungdom og senere voksne når alt de ser og hører i oppveksten er voksen-idioti..

Har du tenkt på hvordan du snakker med barn i nærheten?

Har du tenkt på hva du sier om andre med barn i nærheten?

Har du tenkt på hvordan du oppfører deg når barn ser deg?

Har du tenkt på din egen oppførsel generelt ?

Har du tenkt på at barn i verste fall kopierer deg?

Har du tenkt på at all din nedverdigende oppførsel, holdning og snakk oppfattes som mobbing…

Kanskje er du en mobber…?

Har du tenkt på det?

2 kommentarer
  1. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er en mobber. Jeg har opplevd å være den som blir mobbet selv….både som barn og som voksen.
   Jeg har nulltoleranse når det gjelder mobbing. Og har etterhvert blitt kjent som en som tar til motmæle når jeg opplever noen bli mobbet. Samme hvor mye pes jeg får når jeg går i forsvar.
   Jeg har også (heldigvis) hørt fra skolen, når det gjelder begge barna mine, at de gjør det samme. Og det er jeg så uendelig glad for <3 Selv om mine barn har hatt vondt fordi de støttet den "svake" parten. Jeg vet jo med meg selv, at de kommer styrket ut av det 🙂
   Jeg er veldig glad for at du belyser temaet. Det er kjempeviktig, mer enn noen gang nå, med alle disse sosiale mediene vi har tatt til oss.
   Tusen takk 🙂

  2. Eva: Værsågod 🙂 Er veldig opptatt av dette selv.. Og er veldig klar på at det først og fremst er vi voksne som må vise vei 🙂 Bra du er som du er 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg