Det skal bare en jækel til før det blir kø!

Kall de hva du vil; Sinker, paragrafryttere, 60-90 sjåfører, søndagssjåfører, pappskaller eller åndsamøber. De er vanvittig irriterende folk å ha i trafikken og burde egentlig lukes ut og gis nytt kurs de må bestå før de igjen får lov å ferdes i trafikken.

Men, jeg tenkte jeg skulle hjelpe disse åndssvake kø-dannerne littegranne her og nå for jeg er ganske så sikker på at politiet ikke klarer ta de alle sammen før nye folk har kjørt seg ihjel på grunn av forbikjøringer de velger å foreta på grunn av de ekstremt dårlige kjøreferdighetene som fremvises av disse sinkene og wannabe-gåsemødrene.

Så:

Dette er et speil. Et speil er noe så fantastisk som et glass som gjør at du kan se motsatt vei. Dette spesifikke speilet er lokalisert på den siden der fører sitter og er montert rett utenfor vinduet.

Dette er også et speil. Tro det eller ei men du har faktisk to av disse. Det er utrolig nok klin likt som det andre speilet, men er plassert på andre siden av bilen, altså mer eller mindre rett utenfor vinduet til passasjer foran.

Og ikke nok med de to andre speilene. Dette er det såkalte innerspeilet. Det utrolige vil jo ingen ende ta. Normalt kan dette lokaliseres i tak/midt frontrute (hvis da ingen har forsøkt stille på det og røsket det løs og lagt det i hanskerommet).

Så kommer vi til hele cluet med disse speilene. De er som sagt speil, det vil da si at de skal (og bør) være plassert og stilt inn slik at om du titter i speilene så kan du se bakover SAMTIDIG som du kjører forover.

Hvis det så finnes hjerneceller nok inne i bilen til å klare å se i speil istedenfor å pille nese og nynne på Ole Ivars "nei så tjukk du har blitt" samtidig, så vil det kanskje oppdages at det danner seg en lang lang rekke bak en bil som konsekvent kjører for sakte og som tror man får bonuspoeng om det kjøres 10km/t under fartsgrense forbi fotobokser.

Kjære sinke, paragrafrytter, 60-90 sjåfør, søndagssjåfør, pappskalle og åndsamøbe: De to speilene på utsiden av bilen er ikke farlig å se i en gang imellom. De er ikke der for å hindre deg i å lette om du faktisk kjører i fartsgrensen. De er der for å hjelpe deg.

Om du ser en rekke biler bak deg så er de ikke der for å beundre bilen eller kjørestilen din. De er der fordi du kjører for sakte.

Vær så snill; Lær deg å se i speilene og lær deg å kjøre til siden.

15 kommentarer
  1. ann sissel: Da er du en av få som er flink til det 🙂 Har hatt en kjøretur fra Egersund og hjem i dag… Mye dårlig “kjøre-etikette” gitt..

  2. Men er det 60km/t sone så er det 60km/t man skal kjøre… Ikke 70 km/t fordi det er det dr bak deg vil kjøre… Beklager men jeg er en reglerytter….

  3. Mia: Jada, 60 er 60, det har du helt rett i. Men; De aller fleste burde tatt seg en tur til NAF eller lignende fordi speedometer på mange biler viser ofte for lite. I tillegg så er det også faktisk slik at på utfartsdager osv så plukker politiet biler ut av køen nettop fordi de lager kø og ber de om å følge trafikkfarten eller kjøre til siden og slippe folk forbi.

  4. Ja, man blir fort litt frustrert. Som ei over her ser- er det 60 sone, så er det 60 sone, da kjører man i 60!
   Jeg blir så sykt provosert over alle disse som ligger i 60 i 70 sona, men så kommer de i en 50 og 60 sone og da virker plutselig gassen og de skal kjøre i både 60 og 70! Da blir jeg forbannet, for ærlig talt. Jeg skal innrømme at jeg er ei av de som ofte kjører litt over fartsgrensen i 70-100 sonene, men 60, 50, 40 og 30 soner- de overholder man uansett altså! Der er det “farer” overalt, så der viser man ekstra mye hensyn, sånn er det bare!

  5. Elin Slåen: Ikke sant, det handler om å være oppmerksom på det meste, også andre biler i trafikken. Synes jo det bør være sånn at om du oppdager at du lager kø -samme om du kjører smack på grensa- så kan du slippe folk forbi slik at det ikke blir hasardiøse forbikjøringer isteden…

  6. Ja, faktisk. Blir det evig lang kø så slipper man dem forbi. Men, er det en tulling bak meg, helt oppe i rumpa, når jeg til og med kjører ti over fartsgrensen, så bryr det meg fint lite- han skal vise hensyn med kjøringen sin han også. Slike folk slipper jeg ikke forbi, med mindre de kjører forbi av seg selv. Speedometeret på bilen min (just kjøpt ny- har ikke sjekket denne) var nok så nøyaktig, så.

  7. hehe, veldig godt skrevet!
   Neste innlegg kan kanskje handle om de som ligger under fartsgrensa og sperrer venstrefila på 2-felts vei? 🙂

  8. Venstrefila: Opplevde det og til gangs i går. Endelig kom en to-felter og da la jaggu bil nr 2 seg ut og holdt samme fart… Ikke en kjeft kom forbi 2 stk sinker på en 500 meters 2-felt… Aaaaarghh….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg