Norsk fremmedfrykt – skapt av politikerne?

Det finnes vel lite som skaper mer diskusjon og debatt enn akkurat det som omhandler spesielt fremmedkulturelle som kommer til Norge. Norges problem i dag er at vi som nasjon, og spesielt politikerne, ikke har turt å sette de tøffe sakene på agendaen av frykt for å bli stemplet som rasister. Norge har heller forsøkt snillisme-metoden og den har dessverre på veldig mange områder ikke fungert.

Noen spørsmål må man stille seg:

Er man rasist hvis man sier at man ikke vil ha kriminelle utlendinger her, hvis man blir oppgitt over flyktninger som ikke vil bo på landet men bare i byen, hvis man mener at utlendinger skal lære seg norsk, hvis man mener at alle som bosetter seg i norge skal lære om norsk kultur og norske verdier, hvis man sier utenlandske barn bør i barnehage, hvis man sier norsk lov overprøver all form for religiøs overbevisning, hvis man sier at utlendinger bare kan reise hjem om de ikke liker norske verdier, hvis man sier vi må integrere mer før vi tar imot fler, hvis man diskuterer et lands religion?

Alle norske regjeringer og politikere siden 1970 må ta skylden for det vi opplever i dagens Norge. Integreringspolitikken har feilet i stor skala og vi opplever tilstander enkelte steder som lett kunne vært unngått. Men igjen; Menigmann i Norge har levd med frykt for å bli stemplet som rasister bare de nevner ordene innvandrer og krav i samme setning.

Jeg er ikke rasist altså, men…

Norsk innvandringspolitikk har vært naiv, ja den har faktisk vært like naiv som jenta som svarte ok da gutten sa han bare skulle putte den litt inn. Ene og alene av den grunn møter myndighetene motstand i lokalpolitikk, kommuner og folket. Til og med innad i politikkens korridorer på Stortinget møter man motstand fordi man endelig begynner å skjønne hva 45 års innvandringsnaivitet har gjort med Norge og norges innbyggere.

Det er så enkelt som at hvis du vil satse med et idrettslag så må du ha støtte gjennom hele klubben for å få det til. Norges regjeringer har ikke og har ikke hatt den støtten de trenger for å absorbere og integrere de som til nå har kommet og da blir det vanskelig å få støtte i kommunenorge at det må tas imot enda fler.

Det absurde ved norsk asylpolitikk..

Norge burde ha hatt en innvandringspolitikk fra dag en som stilte krav. Det partiet som i sin tid ymtet frempå om norskkurs osv og at det måtte tas av både mann og kvinne som kom ble stemplet som rasister. (valgsendinger har vært noe jeg har sett på med interesse siden jeg var 14). De samme kravene ble innført mange år senere da “de naive” også fant ut at integrering også betydde at alle i husholdningen kunne lese og skrive norsk. Jeg husker en pakistansk familie som bodde i en bygd i norge. 2 voksne og 3 barn. De ble integrert og ble endel av lokalsamfunnet. Men så kom en pakistansk familie til. På et intervju sa da de at det burde vært en plan for de nyankomne fra myndigheter, ikke som det som skjedde, at de nyankomne satte agenda.

Asylsøkerne er for Norge det røykeloven var for pubene!

Det bringer meg inn på det som kanskje er den største feilen Norge v/myndighetene har gjort..nemlig det å la de som søker seg til et bedre liv her i Norge kreve og så tillate at det blir mer som de er vant til fra sin kultur. Jeg har sagt siden jeg begynte å følge med på dette at alle, absolutt alle med en typisk fremmedkulturell bakgrunn som ønsker å bo i Norge skal måtte gjennom et kurs i norsk kultur og levesett.

Det må rett og slett bli sånn i Norge nå at vi tør diskutere, at vi tør debattere, at vi tør sette lys på realitetene, at vi tør se realiteter i øynene uten å være redd for å bli stemplet som rasist.

Det har det vært for mye av. Dog; Det ER forskjell på å slenge dritt og være rasist, og det å debattere, diskutere og snakke om saker med respekt.

#rasisme #integrering #politikk #politikere

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg