Er #metoo “reglene”forskjellig for kvinner og menn?

Er de det? Er de ikke det? Behandler samfunnet alle likt på dette området?

Den store snakkisen i disse dager er jo Davy Wathne som er ferdig i Tv2. Han har blitt oppfattet som trakasserende av kvinner i Tv2 systemet på bakgrunn av det han selv kaller "garderobeprat". Selvfølgelig tar han seg selv i forsvar og snakker om at det var jo sånn da han var ung osv. Jeg tenker jo at han kanskje burde visst bedre og roet ned garderobepraten når andre enn menn var tilstede.

I Davy's sak snakkes det blant annet om da 4 herrer sitter i sminkestolen og snakker "gris" med sminkedamer tilstede. Disse damene har nå i ettertid stått frem og følt seg trakassert og språklig forulempet. Det er helt greit, jeg skjønner egentlig ikke hvorfor de ikke tegnet en stor L i panna på Davy med leppestift første gang det skjedde og sånn sett hadde fått stoppet det. Men, det er en ting jeg undrer litt på; Ville de samme sminkedamene følt det samme om det var 4 kvinner som satt i stolen og snakket "gris"?

Det finnes en historie som sier: Hvis en mann står naken i sin stue og en kvinne ser han utenfra så er han en blotter. Hvis en kvinne står naken i sin stue og en mann ser henne utenfra så er han en kikker.

Dette er selvsagt litt flåsete, men betydningen skal tas på alvor.

Er det for eksempel forskjell på hva som skjer om en mann blir ansatt som eneste mann i en kvinnegruppe på 10 personer kontra en kvinne som blir ansatt som eneste kvinne i en mannsgruppe på 10 personer.

Jeg husker en mannlig bekjent som ble ansatt i et typisk kvinneyrke som eneste mann og hvordan han beskrev sjargongen og oppførselen til damene som "rå". Det måtte han bare tåle.

Vil reaksjonen på "du har så fin rompe" være forskjellig basert på hvilket kjønn av kollega som sier det?

La meg si det helt krystallklart så det ikke er noen misforståelser : All slags form for trakassering skal bort. Det hører ikke hjemme noe sted.

Men, når det er sagt; Jeg håper det ikke blir som med rasisme-kortet som av mange dras opp av lomma ved hver minste anledning. Vi må klare å skille snørr fra barter. Det kan ikke bli sånn at folk blir redde for å forsøke seg på en flørt på grunn av redsel for å bli anklaget for trakassering i ettertid.

#metoo

2 kommentarer
  1. Jeg er helt enig med deg, og mener at ekte trakassering skal vekk. Men man har i noen sammenhenger sett folk som har trukket fram episoder hvor en i paralellklassen hadde sett litt skjevt på dem den gangen på videregående.. Årevis tilbake.. Jeg synes det har blitt dratt for langt, og da kommer ikke det egentlige poenget fram. Tror også som du sier at menn blir syndebukker i noen sammenhenger, hvor det i samme situasjon med kvinner ikke ville fått noe oppmerksomhet..

  2. Kunne ikkje vært mer enig…eksempel Chippendales , damene står i kø skriker og hyler og betaler en formue for showene deres………
   Damer som stripper i strippeklubb…men er da griser og damene er objekter og misbrukt og sett ned på……jaha…..de gjør samme jobb….er det samme som skjer…..men menne har show….damene selger seg eller blir kjøpt?
   Brannmenn på kalender de kler seg i bar overkropp med en søt katt eller hund for å selge kalendere og damer over alt sukker ojer og nyter og deler villt…….
   Branndame for en tid tilbake delte et bilde av seg i uniform uten dyr og ikkje naken og fikk en haug med tilsvarende kommentarer da var hun misbrukt og følte seg trakket på
   Julekalendere med menn i nisselue og ikkje spesielt mye mer på seg er greit.damer på samme måte hadde ikkje vært greit…..
   Derfor vil aldri #metoo være helt nøytral….
   Vi har alle hatt en eller annen idiot som har slevd ned i puppene våre på utesteder på natten……
   Og menn har hatt dritfulle damer klenget innpå deg, kåte som fly og prøvd vri seg unna.er da nett det samme
   Skal menn alltid føle at når kvinner er frempå er det greit, men er menn frempå så er det overgrep?
   Da mister man totalt oversikt over NÅR det er overgrept og ugreit og ikkje ok lengre
   Flørting er og et hett tema..noen sin flørting er søt og uskyldig, andre flørter med hemningsløst.eg tror nesten at følelsen hos motparten bestemmer om dette er et #metoo moment eller ei
   Folk løper jo mann av huse for å se 50 shades of grey der er det da #metoo for alle pengene til det plutselig ikkje er det lengre fordi han er blitt myk og romantisk…..eh…..nei
   Igjen hva man selv føler er grensen sin er hva det innebærer med hva man føler er invaderende og ikkje.
   Skal menn bli uglesett for alt nå…..uansett fordi kanskje han tramper over noen sine grenser…
   Damer må slutte å være så sårbare hele tiden og så lett fornærmet.
   Press og uønsket oppmerksomhet som foregår er helt uaktuelt for begge kjønn..men en sleivkommentar eller upassende her og der seriøst.kan da umulig være grunnleggende for hele personaligheten til noen…..It was a comment, not a lifesentence….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg