Opprykk fra 1 divisjon til Get?

Hvordan bør egentlig de reglene være? Og hvor klare er klubber til å ta steget opp?

Dagens ordning er jo slik at de 2 dårligste lagene i Get møter de 2 beste lagene i 1 divisjon til en ny miniserie. Lag 1 & 2 i denne miniserien spiller i neste sesongs Get mens lag 3 & 4 da spiller i 1 divisjon den påfølgende sesongen. Så er spørsmålet; Synes vi denne ordningen er en god ordning?

Burde man kanskje tenke mer playoff?

Trener i Tønsberg nevnte en mulighet; Lag nummer 9 i Get møter lag nr 2 i 1 div, mens lag nr 10 i Get møter lag nr 1 i 1 div. Så spilles best av 7 kamper og vinnerne går til neste års Get. Dette ville bety minimum 4 kamper med betydning istedenfor som nå hvor kval-serien gjerne er mer eller mindre avgjort før de 2-3 siste kampene.

Andre har uttalt at de synes 1 plass i 1-divisjon og 10 plass i Get bør bytte plass, og så er det playoff/kval-serie om den andre plassen?

Uansett hva man lander på eller fortsetter med så er det mye som skal være på plass før man i det hele tatt bør tenke tanken på Get-spill. En ting er nemlig det å klare opprykket. Noe helt annet vil det være å spille i Get. For, fra å være et lag i toppen av en divisjon så blir man høyst sannsynlig et offerlam en hel sesong i en annen.

Jeg mener det er noen grunnleggende spørsmål som må stilles og besvares før et lag bør tenke på Get.

Har man økonomisk ryggrad til Get? Vil dette gå utover bredden i klubben? Klarer man å håndtere Get? Tåler klubben å tape 40 av 45 kamper?

Mange lag har og vil gå på økonomiske smeller i forbindelse med kanskje litt overambisiøs satsing når et opprykk er klart. Mange klubber har og dessverre mistet sjela si ved å bytte ut for mange av de som spilte laget opp. Det er etter min mening ganske krystallklart at en elitedel i en klubb bør være mest mulig selvgående økonomisk. Jeg synes lite om at foreldre på U13 skal selge dasspapir for at en 22-åring på elite skal holdes med nye køller. At bredde stiller opp på kampavvikling ser jeg derimot på som en selvfølge.

Noe av det viktigste tror jeg er det faktum at styret i en klubb må vite, ikke anta, at de har klubben i ryggen ved en eventuell satsing opp i Get. De må vite at ryggraden i klubben, altså bredden/dugnadsgjengen, ikke surner og går lei på grunn av mange tap. For å tape kamper kommer man til å gjøre, og det mange.

Jeg skjønner det er lett å bli blendet av muligheten til Get-spill. Har ikke noe problemer med det. Men man må være klar. Man må være klar og edruelig i forhold til hva slags forhåpninger man har som lag, klubb, spiller og tilskuer. En kompis uttalte at administrasjonen i en 1-divklubb bør rykke opp minst en sesong før laget gjør det. Den er jeg helt enig i.

Hvis vi tar en titt på årets 1 divisjon og toppen der: Narvik, Ringerike og Comet. Hvilke av de hallene er klare for Get? Hvilke av de lagene/klubbene er administrativt klare pr nå for Get? Hvilke av de klubber har ildsjeler nok for Get? Hvor mange av dagens spillere får bli med til Get?

 

Kunne være interessant å se hva slags opprykks-system folket ser på som mest interessant?

 

#ishockey #hockey #2hockey

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

 

2 kommentarer
  1. Mener å huske at reisefordeling i GET ligaen ble fjernet for noen år siden, vet du om det gjelder fortsatt?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg