Krenka bloggere ler hele veien til banken

De casher inn stort på offerrollen.

Den pågående samfunnsdebatten der spesielt foreldre er engasjert for å motvirke kroppspresset spesielt de unge jentene utsettes for raser videre. Den siste tids store greie er som nevnt i tidligere innlegg saken der Mads Hansen tar for seg fronting/forherligelse av plastisk kirurgi for å få en perfekt kropp, samt bloggere som med alle midler prøver få klikk og penger ved å profilere barna sine på blogg.

Det som er spesielt ille, synes jeg, er at det virker ikke som de bloggere som «outes» synes å ha et snev av forståelse for hva problemet egentlig er.

Problemet er jo ikke at feks Sraad-bloggeren snakker om sine plastiske operasjoner. Alle må få gjøre som de vil. Problemet er jo at hun snakker om operasjon på feks puppene på en måte som gjør at unge jenter står foran speilet og tror at de er unormale fordi de ikke har 100% symmetriske pupper.

Problemet er heller ikke at feks Anna Rasmussen har en blogg. Problemet er heller ikke at hun skriver om sitt liv. Problemet er jo at hun inkluderer barna sine i tykt og tynt på bloggen uten å virke å forstå at barna ikke har valgt dette. Barn som vil vokse opp en dag og kanskje lide av alle bildene og historiene mamma har lagt ut. Det at hun sammenligner bilder på sin blogg med privatpersoners bilder på en FB-konto er kanskje beste beviset på at hun ikke skjønner problemet.

Bloggere der ute, ikke bare disse to, alle, må skjønne at det er ikke alle barn og unge som har filteret som trengs for å skille snørr fra bart. De forherliger det livet bloggeren «deres» lever og ønsker (ser det ut som) å leve slik selv. Det blir galskap å la sånt stå uimotsagt i offentlighet og derfor er hvert fall jeg glad for at flere og flere begynner reagere på hvordan toppbloggerne har drevet på altfor lenge. De melker usikkerhet hos unge mennesker og tjener grovt på dette.

Når de så får et negativt søkelys på seg så reagerer de med å innta en offerrolle og dermed skape enda mer klikk og inntjening. Dette er forøvrig ikke nytt.. Kjendiser melker media for alt det er verdt når det går bra, men når de driter seg ut så er de offer og vil være i fred. Sorry, bloggere og kjendiser.. det heter medaljens bakside.

Store stemmer i offentligheten snakker nå varmt om å få regler på hvordan bloggere skal kunne snakke om forskjellige «betente» temaer. Vær varsom plakaten virker ikke helt som den skal. Jeg håper de får det til.

Jeg oppfordrer uansett alle til;

Ikke klikk på overskrifter disse bloggerne har som tydelig og klart handler om kropp, operasjoner, eksponering, etc.

Gi et signal. Til bloggerne. Til redaktørene. Til alle de unge menneskene.

10 kommentarer

Siste innlegg