Hva skal plastikk-dokke-bloggerne blogge om nå?

Nye retningslinjer for bloggere er endelig kommet.

Det har lenge blitt snakket om og etterlyst retningslinjer og regler for hva bloggere skal forholde seg til med hensyn på hva som er innafor å blogge om, legge ut bilder av etc. når det gjelder dette med kropp og utseende. Nå har de endelig kommet. Dessverre; Retningslinjene har en svakhet i mine øyne; Barn av bloggere er glemt. Men, man kan jo håpe at de som har skrevet disse også har et forslag på trappene som vil beskytte rettighetene til toppbloggernes (eller de som desperat prøver å bli en toppblogger) barn fra eksponering og bruk på nett for å skape inntekter.

Retningslinjene som kom er laget for å stoppe reklamen bloggere gjør for diverse inngrep eller annet på og med kropp som hovedfokus.

Ikke markedsføre eller promotere kosmetiske inngrep eller injeksjoner som har til hensikt å gi en varig eller langvarig endring av utseende, for eksempel silikon og fillers.

Ikke markedsføre eller promotere kosttilskudd og tilsvarende produkter som er ment å gi vektreduksjon, større muskler eller på en annen måte fremme et bestemt kroppsideal.

  Ikke bidra til å spre uriktige opplysninger eller udokumenterte påstander om kropp og helse. Spesifikke anbefalinger skal overlates til fagfolk.

Merke eller gjøre oppmerksom på manipulerte bilder som skaper et falsk inntrykk av kroppsfasong og/eller utseende.

Du skal ikke være rare brøkregneren for å se at mer eller mindre halvparten av topp 50 bloggere på blogg.no herved mistet sitt inntektsgrunnlag. Vi kjører en applaus for dette. Endelig tar samfunnet tak og sier at nå er det nok. Nå skal vi ha slutt på den galskapen disse toppbloggerne fritt har håvet inn millioner i lønninger på over alt for lang tid, med støtte fra diverse nettaviser og lignende. Hvis man samtidig nå skriver/lager retningslinjer mot bildebruk og eksponering av egne barn på nett så har vi kommet langt. Jeg håper jo at man samtidig tenker å sanksjonere/gi bøter til alle de bloggere som fortsetter å bryte de reglene som nå er kommet. Gjør man ikke det så betyr jo disse retningslinjene ikke en dritt..

Kjære redaktører:

Kan dere nå være så snille å slutte å støtte disse bloggerne? Kan dere la være å linke til disse innleggene?

 

Takk.

4 kommentarer

Siste innlegg