Hei statsministern; Når fylte du selv bensin sist?

Det er snart valgår igjen, og skulle man tro de senere tiders medieoverskrifter rundt regjeringen og samarbeid til høyre og venstre, så er det stortingsvalg i 2019.. men det er det jo ikke. I 2019 er det kommune- og fylkestingsvalg.

Men; Det er nå engang slik at det er ikke Ola Donk fra innerst i Kyrkseterrøra som er med i Dagsnytt 18, det er Hareide, Støre, Lysbakken etc.

Så, siden det er profilerte stortingspolitikere som skal i debatter og det der snakkes om de store linjene for landet og ikke hvordan kommunene egentlig har det, så tenkte jeg å stille 8 spørsmål til disse stortingspolitikerne på vegne av Ola og Kari Nordmann som ikke sitter på Stortinget med millionlønn og en hel masse andre ytelser.

Here we go:

1) Hvor lenge er det siden sist du fylte bensin på egen bil, betalte årsavgift og alle bompasseringer du kjørte gjennom?

2) Hvor lenge siden er det du måtte sjonglere med regninger og med vilje gå over forfall fordi det rett og slett er tomt?

3) Hvor lenge siden er det siden du har måttet velge mellom å kjøpe middag eller betale regninger?

4) Hvor lenge siden er det du har avlyst tannlegetimer fordi du vet du ikke har penger til behandlingen?

5) Hvor lenge siden er det du har måttet velge mellom å kjøpe medisiner eller mat?

6) Hvor lenge siden er det du har måttet si til barna dine at de ikke kan være med på en aktivitet fordi dere ikke har råd?

7) Hvor lenge siden er det du har ligget våken natt etter natt pga ubetalte regninger til stat og kommune som du vet blir påplusset ekstreme summer når de går over forfall?

8) Hvor lenge siden er det du har betalt din egen TV-lisens? Strømregning? Kommunal vann- og kloakk?

Sånne ting er det vanlige folk sliter med i en hverdag dere stortingspolitikere bare gjør vanskeligere og vanskeligere. Alle sliter selvsagt ikke med alt, men dette er hverdagen til mange.

Jeg klarer ikke tenke annet enn at mange av spesielt de profilerte politikerne rett og slett ikke vet hva de er med å bestemmer.

Jeg klarer heller ikke tenke annet enn at politikere som har gått gradene utelukkende i politikken og nå sitter med millionlønn ikke evner å se hva familier med totalinntekt på halvparten må klare.

Og PS!

Det var ikke noe bedre med rødgrønn regjering.. bare for å ha slått fast det..

8 kommentarer

Siste innlegg