Hei Ringerike Kommune: Hvem er det som har bestilt dette?

Hvem i all verden synes dette var en god ide?

Dette er altså det nye rekkverket over Kvernbergsund Bru. (broen som går over Storelva ved rådhuset)

Det er ikke nok at det tydeligvis var en anbudskonkurranse der teksten “vi vil ha minst mulig rekkverk for minst mulig penger” må ha stått i ekstra stor skrift, det må også like tydelig ha stått noe ala “det ække så nøye hvordan det ser ut” for det rekkverket som nå er satt opp er ikke just mycke vakkert. Det virker nesten som om noen plutselig fikk en ide da anbudspapirene kom ut.. “hei, kanskje vi kan bli kvitt de der rørene på den brua i Hønefoss… vi har ikke nok til skikkelig rekkverk da…men hvis vi sier at dette er moderne greier så går de nok på den”…

Denne brua er, i tillegg til alle bilene, fartsåren til en masse skoleelever i all tenkelig fremtid. Det er skoleelever til videregående som sykler og går, og det er skoleelever til Eikli (snart Benterud) barneskole. Disse elevene sykler/sparkesykler til og fra skolen fra de er ganske små. Det er ikke slik at de går av syklene sine og går over brua, de sykler/sparkesykler på et fortau som er smalt og vanskelig når en masse folk går der samtidig. (dette vet jeg, jeg har vokst opp på Benterud).

Veldig mange av disse elevene vil i mange år være akkurat store nok til at de, ved et uhell, vil tippe ut i veibanen gjennom det store hullet i rekkverket.

Jeg kan ikke annet enn å lure på hvem som godkjente denne løsningen?

Jeg håper det ikke skjer noe med noen der…men dessvere tror jeg det bare er et tidsspørsmål.

..og PS!

Når man, for noen år siden, gikk for det relativt fine rekkverket ut mot elva…hvorfor i all verden gikk man for dette greiene her inn mot veien?

Forskjellige vei-avdelinger?  Forskjellige budsjettposter?

 

Edit:

Veien gjennom byen er ikke eid av kommunen, den er eid av fylket.. Noe som jo oppklarer hvorfor brua over Storelva fikk skambud-løsningen og ikke sånne flotte rekkverk som finnes rundt omkring i Drammensområdet.

 

rett skal være rett…

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg