2 isflater i Hønefoss tvinger seg frem

Ikke bare på grunn av hockeysatsningen, men og pga kortere og kortere vintre.

Litt inspirert av et intervju i dagens Ringblad med en av ildsjelene i Ringerike Panthers fører til dette innlegget der jeg henger meg på ønsket om en isflate ekstra.

Da jeg begynte å spille ishockey for Ringerike Ishockeyklubb i 1979 hadde vi 2 isflater i Schjongslunden. 1 flate som lå omtrent som den som er der i dag samt en på tvers bak den, der man nå skal anlegge en fotballbane. Begge banene var natur-is og vi ventet hver eneste høst/tidlig vinter knallhardt på kuldegrader og mulighet for å gå på skøyter. Standard prosedyre var etter hvert å kjøre opp på Ringkollen eller lignende for å trene på fryste tjern mens vi ventet på kuldegrader nede på stadion.

Nå tenker vel de fleste som har spilt hockey på Hønefoss “i gamle dager” at det ikke var mulig at det ikke var kaldt nok der.. men det var altså det.. Vi ventet ofte lenge og vel på at banemannskapet på stadion kunne vanne banene og sesongen innenfor vantet kunne begynne. Når banene endelig var klare til bruk, ja så var de i bruk. Det var enten trening eller løkkehockey. På en hvilken som helst gitt vinterdag kunne man dra ned til Schjongslund og man ville se begge baner i full bruk.

På den tiden tøyt det til tider av spillere i klubben. Den gang het det jo lilleputt, smågutt, gutt, yngre og eldre junior før man entret seniorklassen. Ringerike Ishockeyklubb hadde nok spillere til 2 lag på lilleputt og smågutt-nivået.. før det dabbet av ned til 1 lag i hver klasse videre oppover. Slik som dette er det jo ikke i dag. Nå går det på aldersklasser, og et overordnet mål for alle klubber er selvsagt ett lag i hver klasse samt også egne rene jentelag samt et damelag i klubben.

Ringerike er ikke helt der i dag, men det kommer seg. Det kommer seg såpass bra at det er ikke nok istid til alle lag. Slik er det allerede nå. Joda, det går an å kombinere på isen, men etter en viss alder bør og må man trene på hel flate om kamper spilles på hel flate.

Ringerike tar også som mål å etablere seg som en eliteklubb. Det betyr også at man tar mål av seg til å ha lag i alle de klasser som er nevnt tidligere. Men man ønsker ikke bare da å ha lag i alle klasser, man ønsker selvsagt også å hevde seg etter hvert som alderen stiger på gutter og jenter som spiller. Da holder det selvsagt ikke med 2 x 50 min trening på is i uken. Det må mye mer istid til og det må mye mer trening til. Trening før ispass slik elite gjør i dag må også gjøres av de som vil opp på elite. Det går ikke an å surre og leke til man er 17 og så tro man hopper rett inn i elitelaget.

Styrke, teknikk, spillforståelse og skøyteferdigheter får man selvsagt ikke av de tidligere nevnte 2 x 50 minuttene. Dette er også noe å legge på minnet om man har et barn som vil noe med hockeyen sin. Da blir det noen sene fredagskvelder, tidlige lørdagsmorgener etc. Det blir helger man ikke kan prioritere hytta eller festing til 05 om morgenen.

Med 2 isflater, 2 likeverdige haller eller 1 hoved og 1 treningshall, vil mange flere få muligheten til å gå mye mer på skøyter enn i dag. mange flere vil få muligheter til å logge mange flere minutter med trening. Hole, Jevnaker og Hønefoss vil få et enda bedre tilbud mht det å gå på skøyter på dårlige ute-dager. Det finnes ingen ulemper med 2 isflater, kun fordeler.

Det å gå på skøyter er fantastisk trening for alle.

Barn trener motorikken og behersker balanse. Det er ufattelig morsomt å se det øyeblikk de glemmer at de er på is og bare leker.

Viderekomne har full mulighet til å bli god på Ringerike om de bare vil… men da må det være nok istid.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg