Nok en gang lyver altså Vedum i et intervju

På en tur til et eller annet øysamfunn som nå har fått bro til flere hundre mill svarer Vedum på spørsmål i en avis. Han svarer som politikere skal han, men så kommer den sedvanlige løgnen når han blir spurt om å gjøre mer for folk mht priser på for eksempel drivstoff og strøm.

Svaret: “det blir dyrt, vi kan ikke gjøre alt, det må være balanse”.

-at de ikke kan gjøre alt folket vil, greit nok.

-at det må være balanse, greit nok det også.

-at det blir dyrt å for eksempel kjøre makspriser på drivstoff og strøm, er blank løgn,

Det kan ikke gjentas for ofte..

Det koster ikke staten en eneste krone å sette makspris på strøm til feks 50 øre, og literpris på drivstoff til feks 17-18 kroner.

Det eneste som skjer er en reduksjon i mer-inntektene til staten sammenlignet med statsbudsjettet de jobber etter.

Det siste 10 årene har 37 øre kwt vært normalen, og da også høyst sannsynlig det tallet de opererer med i statsbudsjettet med hensyn til beregning av avgiftsinntekt på strøm. En makspris på 50 øre ville da bety ca 30% økning av inntekten de har budsjettert med. Altså ikke en kostnad, men en mer-inntekt.

Jeg er rimelig sikker på at beregnet inntekt på drivstoff-avgifter heller ikke baserte seg på dagens galopperende priser på 24-28 kroner… men snarere en literpris på feks 13-14 kroner. Det ville da også for drivstoff være slik at en makspris på 17-18 ville bety en rimelig fet mer-inntekt til staten.

Jeg fatter ikke hvorfor ikke journalister, som tross alt får snakke med Støre og Vedum, snakker med de om dette. Bare arresterer de med en gang, og sier “men det stemmer jo ikke at det blir dyrt, det koster dere jo ikke en eneste krone, dere får bare litt mindre avgifter inn”.

 

Utsiktene er ikke gode…

Nå tar matvarepriser heisen oppover

Bensin og diesel nærmer seg faretruende 30 kroner literen

Strøm kommer til å bli et helvete til vinteren på grunn av ned-tapping av reserver på grunn av et ikke-eksiterende fjell med masse snø på. De ansvarlige for dette, 3-millioners-gutta, har altså ikke hørt på en eneste hytte-eier som har sagt “det er nesten ikke snø i fjellet”.. Disse direktørene bør ta sin hatt og gå.

Den nye nettleie-modellen er et hån mot husholdninger med flere boende og særlig barnefamilier.

På toppen av det hele kom nå en renteøkning på 0,5%. For en familie med 3 mill i lån betyr det 15 000 kroner mer i rente i året.. Ligger den inne i Vedums trylleformular som skal gjøre livet bedre for vanlige folk?

Vedums beregningsmodell tar utgangspunkt i en familie som har 1 mill å rutte med etter skatt. Da skjønner du at noen har vært for lenge på stortinget med altfor god lønn og gode ordninger. Veldig mange av de som skal klare seg i Støre og Vedums nå litt skakk-kjørte Norge har knapt 1 mill før skatt de.

 

Men fortvil ikke.. uansett hvor trangt det nå blir.. Vedum slår seg stadig på brystet og forteller at det går bra.. for de har tross alt senket priser på barnehage og sfo….

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg