6 meget viktige kamper i kveld

5 Fjordkraftligakamper + 1 play-in kamp

Det snurper seg til i Fjordkraftligaen, og endelig er play-in i gang.

 

Fjordkraftligaen er 3 kamper unna ferdig for denne sesongen.

18.00 Stavanger – Lillehammer

18.30 Ringerike – Frisk Asker

18.30 Manglerud Star – Storhamar

19.00 Grüner – Stjernen

19.00 Sparta – Vålerenga

Stavanger er i manges øyne på oppløpssiden mot seriemesterskapet… og skal de tape dette kan det vel ikke sammenlignes med annet enn om ordinær 100 meter i fri-idretts-vm starter og noen hiver ut en hekk i banen til storfavoritten 30 meter før mål. Spenningen er jo for alle sammen å se om de snubler i en av sine siste kamper. De leder kun med ett poeng på Storhamar, så det skal ikke snubles mye før seriemesterskapet ryker.

Ringerike må vinne mot Frisk Asker hjemme i Schjongshallen for å holde liv i sluttspillshåpet. Ringerike må ta 3 poeng og samtidig håpe på at Storhamar ikke rører det til i garasjen og avgir poeng der.

Manglerud Star er mer eller mindre sikre på sluttspill. I teoriens navn trenger de fortsatt ett poeng siden Ringerike jo teoretisk kan hente de om Ringerike vinner alle sine og Manglerud taper alle sine. Motivasjonen for både Manglerud og Storhamar burde være tilstede for en god match i dag. Storhamar har ett poeng opp til Stavanger og 2 poeng ned til Vålerenga.

Grüner klare for kvalifisering tar imot Stjernen som sikler på 4-plassen nå. Stjernen med 3 poeng opp til Sparta og 4 poeng opp til Vålerenga øyner hjemmebanefordel i sluttspillet nå mot slutten. Første oppgave: 3 poeng i Grünerhallen.

Sparta – Vålerenga, = nåværende plass 3 mot 4 på tabellen. Taper her får Stjernen enten forbi eller helt opp i hekken. Sparta med en dårlig formkurve møter Vålerenga som ser sølv glitre foran seg, og da evt en presumtivt lettere kvartfinale enn en 3 plass vil gi.

 

 

18.00 Nidaros – Comet, første kamp i årets play-in

Play inn spilles best av 5 kamper.

Nidaros og Comet starter i dag. Det skulle også Narvik – Lørenskog gjort, men der har de avtalt dobbeltoppgjør i helgen.

Kampene i play-in skal ha en vinner, det er det eneste som betyr noe. Ved uavgjort etter 3×20 spilles det sudden som i NM-sluttspill, dvs 20 minutters perioder og 5 mot 5 inntil første mål scores.

 

Topp-gubber Nidaros:

David Hallström, 33 kamper, 66 poeng, 31+35

Jordan George, 35 kamper, 61 poeng, 21+40

Bodini Schmitt, 31 kamper, 41 poeng, 18+23

 

Topp-gubber Comet:

Herman Kopperud, 22 kamper, 39 poeng, 17+22

Arttu Niskakangas, 30 kamper, 37 poeng, 19+18

Håkon Vaglen, 35 kamper, 28 poeng, 14+14

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg