Amatør-drikkernes måned er i gang!

Julebordssesongen har for noen vart en stund, men for de aller fleste A4, 8-16 arbeidende folk i dette landet startes altså julebordssesongen i dag.

Nok et år skal restauranter fylles opp til siste stol av nordmenn som i det daglige kjøper en 3-liter og en sixpack før helgen som deles 70-30 med fruen.
Nok et år skal nordmenn som stort sett bare er på en og annen fest privat børste støv av julebordsdressen, skoa, slipset og skjorta.
Vel, hvis de finner de da.
For er det en ting som er sikkert så er det at status for fryktelig mange en-gang-i-året på byen gåere er at et eller annet forsvinner, gjerne på tur hjem.
Alt startes selvsagt hjemme. En liten styrepils eller to (eller vin) mens man gjør seg klar til å starte julebordet på vors. Et lite vors før vors der altså.
På vors kyles det nedpå drikke slik man pleide gjøre før, dengang man var ung og ofte på byen, gjerne med noen shotter i tillegg, troen på egne drikkeferdigheter er intakt. Det synges, drikkes, mimres og gledes, det er jo tross alt ikke så ofte man kan gjøre dette.

Så møtes man der man skal spise. Formen er nå så fin at sjefen får noen velvalgte ord om det ene og det andre. Hvitvinen til forretten drikkes i en slurk lenge før maten er på plass, med det følge at øl må bestilles.

Det følger gjerne med rødvin og atter rødvin til middagen.. og de med størst mimretrang de bestiller øl og akevitt i tillegg.

Middagen varer gjerne en stund og det drikkes og drikkes.. Det er først når man reiser seg opp for en tur på toalettet at kroppen begynner å kjøre litt slalom innvendig samt litt vattdott-følelse oppe i hodet.

Etter hvert kommer musikken på og det skal danses. Noe man jo selvsagt ikke burde. Slipset sitter nå som et pannebånd, skjorta er åpen og hendene er steder de ikke burde på dansepartneren.
All bevegelsen får også enkelte til å bevege seg ut eller på toalettet for litt etterlengtet elging. På dette tidspunkt er noen lure nok til å dra hjem, mens andre selvsagt ikke er det.
Natten går og julebordsdeltakerne kommer seg hjem til sengs.. enten eget hjem og seng, eller en seng i et annet hjem..kanskje et hjem de absolutt ikke burde være i.

Fylleangst og bondeanger preger dagen..i tillegg til en leteaksjon etter mobil, kortholder, slipset og en av skoene.

….og til helga er det nytt julebord…

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg