Dag 1 nytt skoleår: “Det er oppdaget tilfeller av lus”…

Det klør, det klør, tiddelibom…

Kjære foreldre som kanskje synes enkelte ting er flaut: Skjerpings!

Kan vi ikke nå for en gangs skyld følge opp og gjøre det man må for å ta knekken på dette kløende lille dritt-dyret?

Like sikkert som at det hvert eneste år kommer en lapp i sekken til ungene om den fantastiske skidagen, er det at det årlig kommer opptil flere lapper/meldinger om at “det er lus på skolen” eller “det er lus i barnehagen”. Det skulle egentlig ikke være nødvendig lenger, men fordi mange foreldre der ute ikke gidder følge opp lapp/beskjed fra skolen eller barnehagen så kommer lusa tilbake, igjen og igjen.

Denne fantastiske årlige lappen i sekken utløser forøvrig akkurat samme reaksjon i håret som som innkallingen til tannlegen gjør med tennene.

I det øyeblikk du leser lappen/meldingen så begynner det å sitre i håret. Du begynner umiddelbart å klø mer eller mindre over hele hodet, i nese- og ørehår, tilogmed i øyenbrynene, og tenker straks at “æsj…jeg har det”. Heldigvis er det som oftest slik at sakte men sikkert begynner den verste kløingen å avta, men så lenge lappen er innen synsvidde så føles det som ei maurtue er anlagt på hodet.

Lappen sier at alle må sjekke alle ungene for å kunne ta knekken på det man kan. Da er det frem med en av de ørten lusekammene som ligger i grandiosaluka på ungkarsfryseren etter forrige lapp og gjennomgang, og så stride til verket. Finner man ikke noe så er jo det flott. Finner man noe så er det bare å se til å få kjørt kur på håret til hele flokken bare for sikkerhets skyld.

Det er ikke vanskelig å gå på apoteket. Det er ikke flaut å kjøpe luseshampo. Det er ikke vanskelig å vaske håret med shampo. Det er ikke vanskelig å følge beskjed om å sjekke håret og gjøre noe med det. Følg med nå alle pappskaller der ute som overser alle lapper etc om dette problemet:

Det er ikke vanskelig å gjøre noe med dette i det hele tatt. Det som er vanskelig er å vite at folk gir faen. Det som er vanskelig er å vite at folk har en eller annen overbevisning og dermed utsetter alle oss andre for denne dritten år etter år.

Lus er noe forbanna møkk som vi kan ta knekken på i mye større grad enn vi gjør nå, men da må vi som voksne gjøre jobben når lappen kommer.

Som alt annet: Du må gjøre jobben! Det tar 2 min pr hode å sjekke.

Her er en link fra Folkehelseinstituttet.. Veldig forklarende. LINK

#lus #lusekam #luseshampo #luselapp #lusebeskjed #barn #voksne #foreldre #barnehage #barneskole #hår

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg