De «hemmelige» hilsereglene i trafikken

Det er jo ikke til å unngå å se, når man ferdes endel på veiene, at det er førere av diverse kjøretøyer som alltid hilser på hverandre når de passerer hverandre. Buss-sjåfører hilser på buss-sjåfører, lastebilsjåfører hilser på lastebilsjåfører og motorsyklister hilser på motorsyklister.

I dag ble vi så liggende bak en bobil en god stund og ble plutselig oppmerksom på at bobilsjåfører hilser på bobilsjåfører. Det skjedde vel 3-4 ganger på en strekning på omtrent 2 mil..så sjansen for at dette var kjente og ikke en «greie» er forsvinnende liten.

Vi la også merke til at bobilsjåfører ikke hilser på de med campingvogn. Dette konkludert med samme argument som for bobil-bobil treff over en gitt distanse.

Da går det jo ikke an å konkludere med at det må finnes et sett hilseregler for de som ferdes i trafikken…

Dog; Jeg forsøkte å hilse hver gang det kom en annen personbil..men da ble kona bare flau..så der er det nok ikke noe regel jeg har oversett.

Er det da slik at motorsyklister generelt hilser på andre motorsyklister, men ikke hvis du kjører Harley, da hilser du bare på andre med Harley. Scootere og mopedister skal ingen hilse på med mindre du kjenner den du møter..men da holder det med et lite nikk. Det er altså ikke lov å hilse med gass-hånden.

Bobilsjåfører skal hilse på de som kjører bobil, og ingen andre. Ikke de med campingvogn, og hvertfall ikke de med hestehenger. Det spiller ingen rolle om det er Rapido eller annen type..bobil er bobil. Når det er sagt, hvis dere bobilsjåfører konset litt mer om å tråkke på gassen, alternativt kjøre til siden for å slippe forbi den forbannede lange køen dere lager, og ikke så mye på all hilsingen så hadde det vært fint.

Campingvognsjåfører skal/kan hilse på de med campingvogn, men skal på ingen måte hilse på de som drar hestehenger. Samme kommentar til disse om det med gass/slippe forbi. Biler som drar campingvogn har jo gjerne ekstra speil og… som jo da er enda to speil sjåføren tydeligvis nekter å bruke under kjøring virker det som….siden det sjelden ser ut til at fører ser de 85 bilene som ligger bak og vil forbi.

De som drar hestehenger hilser ikke på hverandre uansett. Der er misunnelsen for stor med hensyn til enkelhenger, dobbelhenger, dyr eller billig hest og dyrt eller billig utstyr. I tillegg vet man jo ikke om hesten brukes til trav eller sprang….og de folkene vil hvert fall ikke hilse på hverandre.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg