De reelle gislene av covid er lærere og barnehageansatte

Det er mange som påstår at de uvaksinerte holder Norge som gissel ved at de ikke vaksinerer seg..

Kanskje kan man til en viss grad være enig, men de reelle gislene i denne pandemien er jo strengt tatt ikke hele Norge. «Hele» Norge kan jo i de aller fleste tilfeller velge om de vil oppsøke potensielt smittefarlige situasjoner.

Men..

Det finnes grupper ansatte som ikke kan velge. Ansatte som bare må på jobb. En jobb som på ingen måte har like mye beskyttelse lagt opp slik som på sykehus etc..

Lærere og ansatte i barnehager.

De bare må møte opp på jobb. Jobbe midt iblant spesielt de minste barna med all den risikoen det medfører. Skulle karantenebestemmelser fortsette slik som nå tipper jeg store vanskeligheter med å få rekruttert til disse yrkene etter hvert.. for dette viruset er kommet for å bli.

«Bli lærer. Vi kan tilby crap lønn, samt mulighet for isolasjon i ferier samt fritidskarantene mange ganger i året».

Hvor mange lærere kommer til å slutte før regjeringen skjønner dette og finner ut løsninger som gjør arbeidslivet/arbeidsdagen  tryggere for lærere? Er det riktig på noe slags vis å kreve at lærere og barnehageansatte skal satse familielivet, feks nå opp mot jul, til fordel for jobb?

Jeg har ikke noe løsning å komme med mht arbeidsdagen til feks lærere. Der har lærere selv mye mer å komme med. Dog er det min prinsipielle mening at det å trumfe gjennom barnehage og skole helt frem mot feks juleferie er bare tull og tøys fra ende til annen.

Det jeg nå uansett vet er at skal Norge kunne åpnes må sykehusene være istand til å ta imot flere pasienter enn i dag…uten at det ropes krise..

Det krever penger og handling

Ikke politisk skævellævel

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg