Denne vinteren blir det helvete i skisporene

Om det ikke har vært kontroversielle øyeblikk tidligere..  Bare vent til denne vinteren kommer skikkelig i gang

Vinteren skal jo være en gledens tid for mange. Det hvite gullet laver ned fra himmelen og dekker skog og mark, og fra mange hjem hører man et stille “endelig”, men fra mange andre fornuftige mønsterhjem så hører man kun  “ere muuuulig, nå ere vel nok” for det er jo sånn, helt seriøst,  at for de fleste av oss så betyr snøen kun en hel masse arbeid. Det skal måkes.  Og det må egentlig måkes før fugla fiser om morgenen ellers blir det helvete når man kommer hjem fra jobb og den halvmeters-pølsa ligger foran innkjørselen.

Denne vinteren derimot vil nok enda flere mønsterhjem enn vanlig i Norge komme med et “endelig” når snø og skispor ligger klare i naturen for allmenn forlystelse.. vel, det skulle man jo tro…. For det er jo ikke slik. Hvorfor tenker du? Vel, denne vinteren er utendørsidretter nær sagt det eneste man kan bedrive uten å risikere covid-smitte i nevneverdig grad. Dette medfører at atskillige garasjer og boder i de tusen hjem endevendes og folk og dyr setter i vei mot skogen den hvite. Nå skal man ha familiedager de luxe. Rusle sakte inn i skogen i flotteflotte løyper og nyte frisk luft. Mange flere enn vanlig kommer til å gjøre dette.

Slik er det for vanlige folk…

For mange andre betyr det hvite gullet at de kan henge den sprekkeferdige sykkeldrakta inn i skapet og dra frem Dæhli-dressen de fikk til jul i fjor. Dressen passer selvsagt ikke lenger, men hvis de ligger på gulvet og trekker inn magen så får de glidelåsen over. De kan samtidig sette 60 tusen kroners sykkelen, som de er 30 kilo for tunge for, inn i boden, og dra frem 15 tusen kroners skiene de kjøpte på salg for 14 tusen i påsken 2009 og begynne preparering for en ukentlig skitur på noe rundt 6 km.

Frem med konkurranseskiene, spenn på, ut i naturen…. og kjeft på alle som har våget seg inn i skiløypene med noe annet enn ski av konkurransetype. Det går jo selvfølgelig ikke an å gå på ski i litt lurvete spor. De må være glass-skarpe i kantene og ikke noe huller eller slitasje.

Om en hest, rev, elg eller rådyr har våget å krysse sporet så er det rett hjem for å sende  brev til fylkesmannen med kopi til avisen om å få fellingstillatelse… for å ha dyr i naturen det går simpelthen ikke overens med skispor….og da må dyrene vike for på ski skal man gå… Men vi kan jo håpe at viltdirektoratet har fått snakket med alle dyrene dette året så vi slipper all denne frustrasjonen blant alle Ulvangene og Northugene som hoster seg rundt lysløypa 2 ganger i uka.

Dessverre har vi også lest artikler som forteller at de seriøse langrennsmosjonistene har flere ønsker enn at folk på sko samt alle dyrene i skogen skal holde seg unna skiløypene. Barn er tydeligvis heller ikke ønsket i løypene. De faller for mye og ødelegger skisporene.

Jeg antar at også voksne som går fiskebein der det ikke er ment å gjøre det er uønsket. De som ploger der mosjonistene mener man skal sitte i hockey bør nok også holde seg hjemme. Vi har jo tidligere lest at klassisk-gåerne har begynt å bli forbanna på skøyterne blant mosjonistene, og omvendt, så det anbefales alle som skal ut i marka setter seg godt inn i hvilken stil proff-mosjonistene mener det skal benyttes den dagen du skal ut på tur. Uflaks for deg om det er en skøytedag og du kommer på skogen med ferdig smurte klassisk ski.

Det er tydelig at enkelte mener at folkeskikk det kan man legge igjen hjemme når man skal mosjonere på skogen med ski på beina. Alle mosjonister er selvsagt ikke som de som beskrevet her eller i blant annet Budstikka ved noen anledninger, men bare at det var flere en 1 stk som oppførte seg som en neandertaler er skremmende.

Bare tenk på hvordan det kommer til å bli utover vinteren da temperaturer blir litt mer levelig og barnefamilier i hopetall drar til skogs for å gå på ski..

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg