Det er 12 dager til seriestart Fjordkraft-ligaen!!

Dette kan bli den jevneste sesongen på veldig mange år

Denne uttalelsen har flere kommet med nå, og jeg er enig. Troppene er mer eller mindre fulltallige over hele fjøla nå, og det ser veldig bra ut. Treningskamper er treningskamper.. 11 september er det seriekamp og da tennes lunta på mange spillere på en helt annen måte enn da man vet det ikke skal deles ut poeng. Sånn er det bare.

Det er noen regelendringer i år også. Hockey.no har beskrevet de, men jeg drar de frem en gang til nå sånn rett før det kjøres i gang.

En av de nye reglene som kommer til å medføre mest “faen a dommer…” etc er “goalkeepers restricted area”. Dette innføres på alle nivåer. Dette er altså det nye merkede område bak mål. Kort sagt : Når målvakt går bak den forlengede mållinjen så kan han kun berøre puck innenfor den “firkanten” rett bak mål. Målvakt kan altså ikke lenger berøre puck ute i rundvant. Viktig: Det er pucken som er bestemmende.. dvs hvor puck er da målvakt berører den. (ikke skøyter). 

For senior kan nå stor straff (5 minutter) i enkelte tilfeller gis uten at liten disiplinærstraff legges til (aktiv og ikke aktiv i feks roughing)

Det har kommet flere endringer på straffeutmålingen på utvisninger.

 

For Fjordkraftligen gjelder også:

Video benyttes til målbedømmelser inkludert nye målsituasjoner

Video kan benyttes til bekreftelse eller revurdering av straffeutmåling ved spesifikke regelbrudd

 

Jeg lurer også på følgende:

Foreløpig har jeg ikke sett noe rundt en eventuell ny koronasituasjon i idretten. Enten så har man hatt noe ute hos klubbene og ikke offentliggjort det enda.. eller så tenker man at det ikke blir noe stopp. Det siste har jeg egentlig ikke noe tro på siden vi jo fortsatt har endel smitte med tilhørende hjemme-sitting i 7-10 dager. Skulle et lag igjen rammes og det blir utsettelser må man jo ha et regelverk på dette ute i offentligheten. Og, jo mer tydelig dette er jo bedre er det.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg