Det er hva KRF ikke sier som er skremmende for kvinner

For; Hvor langt vil egentlig KRF dra sitt korstog mot kvinners selvbestemmelsesrett?

Hvorfor skriver jeg dette nå? Jo, fordi det i media i dag er oppe en sak der en kvinne er anklaget for drap på sitt ufødte barn fordi hun kranglet med ei dame som så skjøt hun i magen. Barnet døde dessverre, mens kvinnen da overlevde, siden hun jo nå er tiltalt for drap på sitt eget barn.

Amnesty uttaler seg og sier at dette går inn i et mønster der religiøs overbevisning har presset frem at i det øyeblikk en kvinne har blitt gravid så er det eneste viktige å bære frem barnet. Kvinner mister alle rettigheter over egen kropp. Alt annet spiller ingen rolle. I de mest religiøse områdene i Usa er det jo da også straffbart, og da heller ikke mulig lenger, å abortere et foster som er kommet til ved incest eller voldtekt heller. Man kan jo håpe at høyere instanser i Usa stopper de statene som har vedtatt dette, men bare at de har klart å komme opp med dette er hinsides fatte-evne.

En norsk Krf-lokalpolitiker uttalte etter “seieren” med forbud mot fosterredusjon at han håpet Norge nå kunne slutte med dette tøvet om “A handmaids tale” etc om Krf’s politikk. Dette gjorde meg nysgjerrig, fordi fruen i huset har sett den og vært satt ut til tider over hvordan kvinnene ble behandlet. Jeg hadde ikke sett den, men har nå sett mesteparten av de 2 første sesongene.

La meg si det først som sist: Norske kvinner bør ikke slutte kjempe mot Krf’s og andre religiøse lederes ønske om forandringer i det norske lovverket mht graviditet og abort.

Krf “vant” med hensyn på forbud om fosterreduksjon. Akkurat det punktet tror jeg ganske mange kvinner egentlig klarer å leve med isolert sett, men samme hva man sier så er dette trinn 1 i Krf’s ønske om total umyndiggjøring av kvinners selvbestemmelsesrett over egen kropp når en graviditet er fastlagt, kanskje med unntak av graviditet ved vold og incest…

Jeg må skuffe den lokale krf-politikerens ønske også.. Det å se A Handmaids tale og hvordan menn med den hellige boken i hånda tukter kvinner, bestemmer over kvinner, er eneherskere i hjemmene, er skummelt med tanke på at Krf faktisk driver politikk med bibelen som et oppslagsverk og noe å følge. Krf vant frem med sitt krav i regjeringsforhandlingene.. Hva vil de gå løs på neste gang? Jeg tror nemlig ikke de er ferdige, all den tid de selv har uttalt at de mener et barn er til etter unnfangelsen. Jeg er hvert fall 100% sikker på at jeg ikke vil ha Norges lover på dette punktet tilbake til “the dark ages”.

A handmaids tale gir et skremmende blikk mot et verden der kvinner ansees som rugemaskiner for å lage barn og ikke noe annet enn det. Klarer de ikke oppfylle herskerrasens ønske om barn sendes de på dynga for å jobbe og dø. Serien viser hvordan det kan gå om man lar religiøs fanatisme ta over. Kvinner fratas alle rettigheter. Usa har et fertilitetsproblem i denne serien. Dette løser overklassen, med bibelen i hånda, ved et kupp og fratar deretter alle kvinner alle rettigheter. De som kan bli gravide blir utpostet hos hver sin familie og blir voldtatt en gang i mnd for å bli gravide og gi overklassen et barn. De som ikke kan bli gravide blir enten drept eller satt i tjeneste som tjenerinner eller arbeidende i “ødemarken”..

 

Jeg sier ikke at Krf kommer til å kuppe Norge..

Jeg sier at Krf har gjort et mini-kupp i kvinners kropp..

Jeg sier at kvinner må passe på, for jeg tror ikke Krf er ferdige.

 

I en diskusjon med den lokale krf-politikeren spurte han meg så; Når mente jeg et foster var levedyktig? Når mente jeg grensen skulle gå for abort? Når mente jeg at det var et menneskeliv som hadde verdi?.

Til det svarte jeg følgende:

Vet du, jeg er mann så jeg skal vokte meg vel for å mene så veldig mye om hva kvinner skal måtte bli utsatt for. Jeg legger heller mye mer vekt på at kvinner virker å ha vært meget fornøyd med lovgivningen slik den har vært og er på abortområdet, hardt tilkjempet over veldig mange år. Det finnes et ufattelig antall scenarioer der kvinner blir gravide og må ta valg vi menn ikke kan fatte hva betyr engang, og da synes jeg det er nær vanvidd av Krf å kjempe for å reversere hva kvinner har kjempet for. Du selv må vel innrømme at når kvinner nå er redde for at Krf skal lobbyere og kjempe for usa-tilstander (slik enkelte stater har bestemt nå) så er det på tid å stikke fingeren i jorda og stoppe opp og høre på kvinnene.

Det mener jeg fortsatt. 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg