Det er snart valg… Partilederne har begynt den sedvanlige lovnads-dansen

Det er snart valg igjen. Noen har ventet lenge på dette valget, mens andre igjen synes/føler valgene bare kommer tettere og tettere med kortere tidsrom i mellom.

Denne gang er det stortingsvalg. Det betyr en potensiell ny regjering etter alle stemmer er talt opp. Vi skriver 27 april nå, og allerede er partilederne ute og lover gull og grønne skoger, til noen… og gråt og tenners gnissel til andre. Høyre, venstre, sentrum og de andre ute på viddene.. vi kommer til å høre mye fra disse partiene nå, og da spesielt fra partilederne. Partilederne vil på sedvanlig vis overby hverandre i lovnader… og gruse hverandre ved å plukke fra hverandres politikk. Akkurat dette siste skulle jeg ønske de lot være. Jeg skulle ønske de holdt seg mest mulig til egen politikk og hvordan de skal løse og finansiere deres egen politikk.

For å si det slik; Det er lett å kalle en som prøver på noe og feiler for en dust… men det er ikke like lett å komme opp med en løsning som virker selv.

Jeg har mange ganger ønsket meg en/flere partilederdebatt(er) der partilederne har 3 strikes. Hver gang de fraviker sin egen politikk og begynner snakke nedlatende om et annet partis program.. en strike.. 3 strikes og du er ferdig. Da må du forlate programmet.

Når det gjelder oss velgere så håper jeg vi klarer å ikke la oss lure.

Hvert eneste valg lover politikerne mye, men husk, de lover på vegne av sitt parti.

Hadde DET partiet fått 51% av stemmene så ville de kunne holde de aller fleste løftene sine. Det får de jo ikke. Vi er ikke Russland der Putin får 122% av stemmene.

Husk at når Høyre, Venstre, Krf feks går sammen om å danne regjering så må de innad i regjeringen forhandle om å få gjennomslag for flest mulig av sine hjertesaker. Det var jo blant annet derfor Frp gikk ut.. de fikk ikke gjennomslag for de sakene som var viktigst for velgerne.. og isteden for å tøyse rundt på stortinget uten innflytelse og miste velgere valgte de å gå ut.

Husk også at Norge ikke begynner på nytt hvert fjerde år fordi det er valg. La oss si at statsbudsjettet er på 1300 milliarder kroner. Dere tror vel ikke at politikerne får røre mye av dette? Jeg vet ikke akkurat tallet, men la oss for morro skyld si at 1150 milliarder kroner allerede er bundet opp i driften av AS Norge. Det betyr at stortingspolitikerne står og krangler om “småpenger” i den store og hele sammenhengen.

Det siste du skal huske:

Når en politiker, feks Lysbakken, høyt og tydelig sier at SV skal sørge for gratis Sfo…vel, så er det ikke gratis.

Det er jo vi skattebetalere som betaler regningen for alt politikerne sier er “gratis”.

Lytt til hva de sier.

Spør deg selv… er dette mulig eller er det bare bløff og valgflesk..

Hvor mange år har vi nå hørt om bedre eldreomsorg, bedre sykehus, bedre skoler, bedre helsevern for unge.. osv osv,.

Jeg svarer jeg…

Det har vi hørt om hvert fall siden jeg begynte følge med.. i 85-86 eller noe sånt…

 

Ps!

-hvem er de rike?

-hvem er vanlige folk?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg