Dette blir en ærlighetens sesong, mer enn noen gang

I går kom det ut retningslinjer for gjennomføring av sesong fra Ishockeyforbundet. 

Der var det mye bra, godt og informativt for de aller fleste synes jeg. Jeg klippet og sakset litt av hvert i går, men det var en ting jeg tygget litt på som jeg tenkte drodle litt om her.

Ps! Dette er ikke start på nok en diskusjon om filming og hvem som gjorde hva i fjor eller for 5 sesonger siden. Min mening om filming står fortsatt klar: blir du utvist for filming eller det blir påvist etterpå av tv-bilder er det automatisk 3 kampers karantene. Sånn dritt skal vi ikke ha i ishockeysporten.

Nåvel…

Det stod altså skrevet:

 

Retningslinjer for omberamming kamper i prestasjon

I det som vil bli en utfordrende sesong oppfordres lagene til å gjennomføre oppsatte kamper så langt det går, men vi presiserer at hensynet til smittevern fortsatt trumfer alt.

I NIHFs behandling av utsatte kamper vil hvert enkelt tilfelle anses å være unikt, og kreve selvstendig vurdering ut fra en helhetssituasjon.

NIHF anser at det vil kreve at et større antall spillere eller ledere i et lag enten har fått bekreftet, eller har mistanke om, smitte, eller er i karantene, for at en kamp skal omberammes. Med større antall i denne sammenhengen menes 5 personer eller flere.

*****

Kort oppsumert:

1 – smittevern trumfer alt

2 – alle tilfeller unike

3 – større antall er 5+

 

Det er lett å tenke seg at et lag kan havne opp i et etisk dilemma der feks topp 2-3 poengplukkere i laget er småskadet før en meget viktig kamp. Da er veien kort til “5 stk ikke klare, vi må omberamme” hvis man ikke er rakrygget og bånn ærlig i gjennomføring av sesongen. Det er jo svært få som har oversikt over forkjølet-symptomer hos gubbe 18-19-20 i troppen som jo kan vippe antall over 5 stk ikke klare for kamp.

 

Jeg har ikke sett noe føring på dette, så lurer:

Med spillere, mener man da alle i troppen, eller har man sett for seg at det må være blant de spillere som faktisk logger minutter hver kamp. Skal kølle-lufterne nederst på benken som får ett bytt eller tre i skuddåret også telle i omberammingsantallet?

Med ledere, mener man da de nødvendige lederne, eller mener man rått og røti av de folka spillerne har rundt seg? Trener, ass-trener, lagleder, matriss, evt assistenter etc ?

Er det disse spørsmålene som skal telle inn i den setningen der det sies at hvert enkelt tilfelle er unikt?

Burde man ikke si noe som at “Har du 3 femmere klare får du møte opp og gjennomføre match” eller noe sånt. Jeg og skjønner at det kan virke kjipt å måtte reise men 15 utespillere hvorav 3 stk er de som lufter teipen normalt…men denne sesongen blir alt annet enn normal tror jeg.

 

Hvorfor tenkte jeg egentlig på dette etiske dilemmaet? Jo, fordi:

I retningslinjene som kom i går kom det også en info om seriespill, sluttspill og kval.

Om serien plutselig stoppes etter et visst antall serierunder, foretas en rangering av lagene basert på antall poeng tatt av antall mulige poeng man kunne tatt, da gitt at minst dobbel serie er spilt.
Dette gjelder for å plassere plass 1-8 om man tenker sluttspill kan gjennomføres.
Får man ikke spilt kvalifisering på grunn av koronastopp så rykker vinner av 1-div rett opp og 10 plass eliteserie rett ned. Da er det greit å ha hatt en god start på sesongen.
For situasjon 1-div og 2-div vil 8-9 plass 1-div gå rett ned mens vinner 2-div gå rett opp.
Skulle 2-div ikke engang startes men 1-div gjennomføres rykker 9 plass rett ned.
Igjen, forutsatt at dobbelt serie er spilt.
Dette betyr jo at poengfangst er spesielt viktig… ingen “svømming” i starten fordi man vet man kommer til sluttspill alikevel.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg