Dette Elkjøp; Dette er vel ikke et helt innafor opplegg?

Ta inn vare til reparasjon i annen manns navn?

Uten å sjekke?

Dette er egentlig ikke noen kjempestor sak, men det kunne ha blitt det.

Min sønn på 16 kjøpte seg et VR-sett (virtual reality briller etc) for ikke så altfor lenge siden. Det brukte han litt, men ikke så mye at han gadd beholde det, og derfor la han det ut på salg på Finn.

VR-settet ble solgt for under halv pris og sønnen her var fornøyd med det. Han testet alt dagene før og mente kunden fikk en god deal. Skuffelsen var derfor stor da kunde melder fra om at en kontroller-knapp ikke virket. Litt googling måtte til, sønnen fant ut at dette er et relativt kjent problem, og mente han hadde kunnet fikse dette selv om kunde ville heve kjøpet.

Og her startet det jeg mener er problemet:

Jeg får plutselig en sms fra Elkjøp om at jeg kan følge min service-sak ved å gjøre slik og slik. Jeg visste på dette tidspunkt ikke noe om at han som hadde kjøpt VR-settet skulle ta kontrollen til Elkjøp og trodde derfor at dette var en svindel-sms. Sjekker med sønnen og han bekrefter at kunden hadde meddelt at han skulle gå til Elkjøp for å sjekke hva som kunne gjøres. Han bekrefter også at han har sagt til kjøper at OM det blir snakk om noe betaling kan han strekke seg til 4-500 kroner (han mener jo selv han kunne fikset denne knappen) fordi han vil ta ansvaret sitt, men ikke utover det, da får heller kjøpet heves.

Dette er jo greit så langt

Mitt problem her var at Elkjøp tok inn en vare til reparasjon i mitt navn. Dette fordi jeg stod som kjøper av VR-settet opprinnelig og dermed var den personen garantien fortsatt står på. Varen ble tatt inn uten å sjekke/melde/ringe meg for å se om det faktisk var tilfelle at den som står i butikken er rettmessig eier av kontrollen.

VR-settet kunne jo vært stjålet?

Har kunde vist til en samtale på messenger med min sønn om salg av kontrollen, og Elkjøp garanterte at dette var en garantisak forstår jeg forsåvidt at de gjorde dette, men det er fortsatt slik at en vare ble tatt inn i systemet i mitt navn.

Kjøper skulle visstnok få beskjed når kontrollen er ferdig på sin telefon, men jeg klarer bare ikke slutte undre meg på hvem som hadde fått smellen om Elkjøp sa at “dette ble en reparasjon til 2000,-, og det går ikke på garantien”. Hva om kjøper da sier at den henter jeg ikke og kommer her til sønnen og vil heve kjøpet. Hvem har da betalingsansvaret?

Jeg har aldri blitt forespurt om innlevering kontroll er greit i mitt navn.

Hvorfor ble ikke ny ordre opprettet i kjøpers navn med garantitid ut den tiden som er igjen?

I ettertid, det gikk som smurt dette og at alt er i orden, men setter fortsatt et stort spørsmålstegn ved at Elkjøp tok inn en vare i mitt navn fra en annen person uten å sjekke.

Elkjøp; Er dette i henhold?

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg