DISU og deres bedømmelser av utestengelser

Det er vel kanskje å legge hue på blokka dette her.. men skitt au

Det er vel lite som diskuteres så mye som dommerstanden i Norge, men ett av temaene som muligens kommer i nærheten er DISU, altså Disiplinærutvalget, sin bedømmelse av foreseelser og straff for disse.

Spillere idømmes altså matchstraffer i kamp, saker blir innmeldt eller blir tatt i ettertid ved at Disu går inn og ser på situasjoner. Disu skal så finne en passende straff, karantene, for spilleren.

 

Så langt i år har vi i Get:

Braden Christoffer, 1 kamp for usportslig

Christian Kåsastul, 1 kamp for slåssing

Brendan Ellis, 1 kamp for slåssing

Mathias Trettenes, 1 kamp for boarding

Didrik Nøkleby Svendsen ,2 kamper for takling mot hode/nakke

Oskar H. Blegen, 3 kamper for boarding

Mathias Landrø, 4 kamper for knetakling

 

De 3 første er nå greie nok.. selv om jeg husker “slåssingen” der begge var like gode og det mer enn gjerne bare kunne vært en 2+2 og ferdig.

Trettenes sin boarding står det ikke noe om, husker den ikke heller

Svendsen sin husker jeg, og den er nok bedømt “mildt” fordi taklingen var lovlig, men med uheldig treffpunkt

Blegen sin husker jeg også, 3 kamper (kunne godt vært flere) da Engesveen stod med henda i været og jublet for mål da han ble taklet.

Landrø sin så jeg også. Knetakling som fort kunne satt stavangerspilleren ute for mange uker. Helt greit med 4 (også her kunne det godt vært flere)

 

Så en liten historie fra 1-divisjon.

En Furusetspiller ble på slutten av kamp mot Nidaros frustrert og selv uten å i det hele tatt kunne nå puck slår han med kølla mot spiller og treffer Nidarosspiller bak på leggen. Kompett hodeløs handling selvsagt og ikke noe å si på at han fikk matchstraff. Det var rett og slett et “høgg” bak på leggen til Nidarosspilleren…

Furuset mottar så varsel at spiller er idømt 5 kampers karantene for slaget.

Furuset betaler for å kunne anke, ikke matchstraffen, men lengden på karantenen.

Ankesaken behandles av ankeutvalget

Furuset varsles så at spillers karantene nå er satt til 7 kamper.

(video av dette kan sees på livearena, helt på slutten av 7-0 kampen)

 

Så:

Greit nok at det Furusetspillleren gjorde var inn i granskauen håpløst…. men; Det var på leggen….

I 2017/2018: Soares 6 kamper hode/nakke, Marinaccio 5 kamper takling bakfra, Svendsen 20 kamper slåssing, Cocozza 8 kamper hode/nakke, Rokseth 8 kamper charging (mid-ice taklingen), Ylven 5 kamper takling bakfra,

I 2018/2019: Larrivee 3 kamper hode/nakke, Engesveen 4 kamper hode/nakke, Røymark 5 kamper boarding, Aastad 4 kamper hode/nakke, Rønnild 5 kamper hode/nakke, Friestad 3 kamper hode/nakke, Lindblad 4 kamper hode/nakke, Engesveen 4 kamper hode/nakke, Roest 6 kamper hode/nakke, Rønnild 4 kamper hode/nakke.

 

Uansett om Furusetspilleren anses som en repeat-offender eller ikke synes jeg ikke 7 kamper for det han gjorde samsvarer med straffer gitt for handlinger som kan potensielt være karrierestoppende for spillere. I mine øyne er da enten hans straff for streng, eller alle straffer for spesielt taklinger mot hode/nakke og knær altfor mildt idømt.

For meg er taklinger mot hode/nakke, og spesielt i forbindelse med takling bakfra/boarding mye verre enn et slag på leggen til motspiller, selv om det ble gjort som her.

Jeg tenker jo at karantener også bør gjenspeile farligheten i det som ble gjort. Så enten ble denne straffen altfor lang eller så bør straffer for taklinger mot hode/nakke/knær opp mot 10 kamper om man ser at taklingene kunne vært unngått men ble gjennomført.. altså en “med vilje” forsøk på skading av spiller slik Furusetspiller ble dømt for med sitt høgg.

nåvel… det er nå min tanke om saken…

 

God fredda 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg