EHL-kval, runde 2: kollaps og nedsabling

Runde 2 i kvalifiseringen ble spilt lørdag

Grüner – Ringerike 6-4 (0-2,4-1,2-1) skudd 22-43

Narvik – Comet 9-3 (2-0,5-0,2-3) skudd 43-26

Det starter med et pang for Ringerike i Grünerhallen. 0-1 etter 10 sekunder. Perioden fortsetter så med Ringerike-føring og avsluttes med et PP-mål sekundet før pause. Dette går veien for Ringerike tenkte undertegnede da, for med tempo i spill og puck var Ringerike mye bedre enn Grüner. Da andre periode startet så det ut som Ringerike hadde funnet ut at de skulle litt ned på tempo og heller spille sikkert etc.. Det har helt sikkert ikke blitt gitt en slik beskjed, men det så slik ut for tempo var mye lavere, og dermed tok Grüner over. 4-1 må kalles kollaps av et EHL-lag i kvalkamp. Tredje periode startet da med en 4-3 ledelse Grüner som ender opp med først 5-3, så 5-4 og så 6-4 i en surrete opplevelse og puckmist i egen sone da målvakt driver og forlater isen.

Narvik tok imot Comet i nord, hilste Comet velkommen og sablet de så ned med hele 9-3. 7-0 etter 2 perioder gjorde nok noe med mentaliteten før tredje periode slik at Comet fikk satt noen pucker i mål og pyntet litt på resultatet. Koskinen med 4+1 var vel den førende på et Narvik-lag totalt i føringen i nord. Jeg har ikke sett noe av denne kampen så skal ikke uttale meg om kvalitet på noen av lagene i denne, men 9-3 er overkjøring så det kan vel trygt menes at Comet var sjanseløse i denne.

På tiden 7:18 i tredje periode ryker Jessesen og Ceder på 5+20 for fighting. For lagenes skyld får vi håpe det ikke ender i noe karantene.

Neste runde er onsdag. Da møtes gårsdagens tapende lag i Halden mens Grüner har tatt turen til Narvik. Meget viktig kamp for både Comet og Ringerike. Comet for å henge med i det hele tatt, mens Ringerike må/bør ha 3 poeng for å være med i toppen og slippe kniven-på-strupen kamper hjemme på slutten av kvalserien. I nord kan Grüner ta et jerngrep på kvalserien med 3 poeng. Narvik på sin side kan komme ajour på poeng med Grüner med 3 hjemmepoeng.

Funfact: Med 3 poeng Ringerike og Narvik kommende runde vil 3 lag ha 6 poeng. Ringerike vil ha Narvik på innbyrdes, Narvik vil ha Grüner på innbyrdes, og Grüner vil ha Ringerike på innbyrdes. Da lager man en undertabell der man fjerner Comet sine kamper. Da vil Ringerike ha 3p, Narvik ha 3p og Grüner ha 3p så det hjelper ikke noe, dermed må man se på plussmål. Hjelper ikke det heller så ser man på flest scorede mål.