En Fjordkraftliga-kamp for sekretariatet i Schjongshallen

Hvordan fortoner egentlig en kamp seg for oss i sekretariatet? Hva er det egentlig som gjøres?

Det er en grunn til at undertegnede alltid vil/må se sammendrag eller hele matchen i ettertid, for vi som sitter i sekretariatet vi ser på en måte kampen “litt annerledes” enn resten av hallen.

Jeg tenkte derfor jeg kunne skrive hvordan en kamp oppleves for oss som sitter i sekretariatet i Schjongshallen. Hva vi gjør og til hvilke tider.

I sekretariatet sitter en person på video, en person på klokke, en speaker, en person som hockey-live-fører, en person på musikk + skjerm. I tillegg har vi gjerne en person ekstra formål få med oss alt. Det er også en person i hver utvisningsboks. I tillegg sitter 2+2 stk på tribunen med Ipads og fører Time-On-Ice (TOI), dvs hvilke spillere som er på isen til enhver tid for begge lag.

Kampen:

60 min før dropp skal klokke på, og telle nedover

40 min før dropp er det oppvarming, og riktig oppvarmingsmusikk skal på

20 min før dropp er oppvarming ferdig, musikk og lys dempes

15 min før dropp leses lagoppstillinger + dommere opp

12 min før dropp starter pre-game show

7-8 min før dropp starter intro

3 min før dropp, hjemmelag på.. og så bortelag.

1 min før dropp, opplesing starting line-up hjemmelag med tilhørende musikk-snutt

Dropp og kampstart.

-i alle dropper skal det føres i hockey-live (HL) hvem som er i dropp fra hvert lag og hvem som vant dropp. Vi har laget oss regel der vi sier hjemmelagsnummer-bortelagsnummer og så hvem som vant etter dropp slik at HL-fører får en lettere jobb.

-alle skudd på mål skal registreres i HL. Her er vi alle visuelt delaktige mht om det var skudd eller ikke, og uansett sjekker vår mann på video alle skudd som ikke åpenbart er skudd.

(igjen: skudd på mål er alle pucker som ville gått i mål om ikke målvakt stoppet den. Puck i stenger eller like utenfor er altså ikke registrerbart skudd). Vi er ofte uenig med målvakt her som mener han redder.. men om video viser puckbane utenfor så er det ikke skudd uansett hvor fin tv-redning det var.

-utvisninger skal føres korrekt. Hvem som skal utpå først og sist er sekretariatets jobb å holde styr på, og da spesielt de som er personell i utvisningsboksen.

-ved mål skal alt føres korrekt. Målscorer, assist, assist. Her brukes video flittig.

-ved mål skal også alle som er på is på begge lag føres i HL. Dette er de i utv.boks sin jobb. Vi sjekker ofte video i pausene for å dobbeltsjekke at dette er riktig.

-speaker opplyser om hendelser i spillet.

-speaker kompletterer dommers ord over høyttaleranlegget.

-klokkefører starter/stopper tiden, samt setter opp utvisninger etc på tavlen. Tavle og HL skal stemme overens til enhver tid så her er mye justering hvis det trengs. I tillegg hender det at det droppes, og så blåses for ny dropp. Da er det sekretariatets jobb å holde klokken et sekund eller to i samråd med dommers bestemmelse.

-sekretariat bestemmer når det skal tas Powerbreak gitt etter visse regler.

Kort sagt kan PB ikke tas når ett lag har en fordel. Icing og andre avblåsinger der ene laget ikke får bytte = ikke PB. Powerbreak kan tas idet en 2-min blir gitt, men ikke når utvisning er i gang. PB kan heller ikke tas ved mål.

-pauseunderholdning styres fra sekretariat

-person på video klikker inn alle hendelser som skjer som kan tenkes å ville sees på i ettertid, samt alle mål. Dette er også viktig ifall dommere vil se på en hendelse. (hvis noen husker fra Varner og U20 vm så hadde ikke video klikket inn tverrligger-treff og brukte lang tid på å finne den situasjonen dommerne ville se).

Sekretariat avslutter kampen med å sørge for at HL er ført riktig og at alle videohendelser sendes Forbund.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg