En titt på 1-divisjon etter ca 15 spilte kamper

Det er spilt ca 15 kamper på hvert lag i årets 1-divisjon og resultatene er vel omtrent som forventet, eneste unntak er vel sånn sett Gjøvik sin prestasjon så langt.. i tillegg til den overraskende dårlige poengfangsten til Hasle-Løren. Det skal spilles 35 kamper pr lag, og som de gode brøkregnere vi alle er så vet vi jo da at 1/3 av serien er unnagjort.. og 2/3 gjenstår.

Narvik med litt snakk om mindre ressurser etc før seriestart har fått det til å gli alikevel. 11 seire i ordinær tid samt 2 straffeseire og 2 tap i ordinær tid er fasit så langt for serielederen. Med 1/3 av serien unnagjort ser det vel ut til at Narvik kommer til å være 1 av 4 i play-off for kvalifiseringsspill. Ceder, Harr, Leth og Nordlund de 4 som produserer mest for Narvik.

Lørenskog også med god fangst så langt på tross av ganske stor utskifting av spillere før seriestart. 10 seire i 3×20 spill er resultat sammen med ett straffetap pluss 4 tap i ordinær tid. Lørenskog ser også foreløpig ut til å bli 1 av 4 lag i play-off.  Aas-Larsen, Pihlqvist og Dalen de 3 med mest poeng så langt for Lørenskog.

Nidaros, en av to seriefavoritter før serien tok til,  er på gang, men har ikke like god uttelling så langt som Narvik. 8 seire i 3×20, 2 sudden-seire, 2 straffetap og 3 tap i ordinør tid så langt. Nidaros gjør nok ikke skamme på forhåndstippingen og blir 1 av 4 de også hvis de ikke faller fullstendig gjennom i resten av seriespillet. Hallstöm, George, Bogdziul og Bodini suverent på topp mht poeng.

Comet er foreløpig siste lag på plass 1 til 4. Comet har flere seire i 3×20 enn Nidaros, men har også flere tap i 3×20 og er dermed bak med ett poeng. Jeg tror nok at Comet også kommer til å spille play-off hvis de klarer å strupe igjen målene bakover og dermed begrenser antall tap betraktelig i siste 2/3 deler av serien. Mer jevnt med poengplukking her..men topp 3 er Lorraine, Laschitza og Poulsen.

 

Det går et skille på tabellen her.. med 9 poengs forskjell fra Comet og ned til:

 

Bergen ligger vel omtrent på tabellen som forventet, pluss. Bergen har klart å vinne 5 matcher i ordinær tid. Nilsson, Fransson, De Jonge og Åman på topp poengmessig. Litt mer disiplin i dette laget så kan de begynne blande seg enda mer oppover. Spørsmålet er vel om Bergen i det hele tatt vil spille play-off. Svarer man ja til det, så må man jo spille kval og hvis man vinner play-off-kampene… og spørsmålet er jo da egentlig “tar vi sjansen på å kunne vinne dette og evt rykke opp”. Når man kunne lese om økonomiske bekymringer som skulle svares opp innen 17 nov.. så er kanskje svaret allerede gitt.

Furuset har klart å løfte seg denne sesongen så langt og ligger pr nå på sikker plass mht kvalspill i mars. Det har blitt 5 seire i 3×20 på Furuset også. Moden, Johansen og Hashim på topp poeng. Furuset har jobbet over flere år for å sette lag og klubb.. og kanskje er man godt på vei nå?

Gjøvik må sies å ha seriens dårligste prestasjon så langt. Laget var tippet opp mot play-off-plass og har ikke på noen måte innfridd den tippingen. 5 seire og 9 tap, alle på 3×20 er fasit så langt. Nevala, Hallden og Sakshaug leder an på poeng.

Hasle-Løren ligger nederst…ganske så uventet egentlig. De har mannskap til mer enn det, men slipper inn altfor mye mål. 86 mål på 16 kamper = 5,3 mål bakover pr kamp… da skal du putte mye for å vinne. På tross av dette har altså Forsberg 27, Larsson 26 og Aastad 25 poeng. (Hasle-Løren har 41 mål så langt..)

 

Hvert av lagene skal vel spille 6-7 kamper til før man tar julepause i 1-divisjon. Mye kan ha skjedd innen den tid. Bergen og Furuset blant annet med gode resultater nå i det siste.

Den 16 november møtes Furuset og Comet, Gjøvik og Hasle-Løren, Lørenskog og Nidaros samt Narvik og Bergen.

 

Ps!

10 målvakter i 1-div er over 90%.. Den beste er Theo Rooseboom de Vries med 94%

 

Hasle-Løren på “topp” med 217 utvisningsminutter

Furuset snilleste gutten i klassen med bare 106

 

PS! PS!

Ski og Kongsvinger ligger pr nå på 1 og 1 plass i 2-dvisjon med 18 poeng på 6 kamper begge lag.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg