Et minimum av krav må være sikker økonomi før sesongstart

I ly av Manglerud-saken begynner man selvsagt å diskutere tilstanden til Fjordkraftligaen. 8, 10 eller 12 lag kommer raskt inn i diskusjonen.. men der er jeg helt enig med Sjur Robert Nilsen som heller vil at man skal diskutere hvor man, med tid,  vil at Fjordkraftligaen skal gå..hva skal den være, hvilke krav skal stilles til klubber som vil/skal spille på øverste nivå. Jeg tror ikke tiden er inne for de aller hardeste kravene enn så lenge, men noe kan gjøres for å slippe de mest banale tingene.

Det hører selvsagt ingen steds hjemme at man kjører i gang med import av spillere uten å ha dekning for lønna til alle spillerne den kommende sesongen.

Saken med frislipp av spillere fra Manglerud Star nå føyer seg bare inn i rekken av saker som har handlet om utenomsportslige ting i vår øverste serie.

Oversatsing, overbudsjettering, etc.. Det er ikke slik det skal gjøres.

“Først penger, så pølse” er det noe som heter… Det kan like gjerne sies som “ikke bruk penger du ikke har”. Jeg hadde steilet skikkelig om jeg feks opplevde at Ringerike hentet en import fra langt høyere hylle enn normalt, og forklarte det med at “vi tror dette genererer mer interesse, poeng og inntekter, og det er de pengene vi skal betale han med”.

Et krav til alle klubber, som de burde måtte vise i søknad om lisens kommende sesong, er at man har et akseptabelt budsjett som det er full dekning for. Det er nesten slik og da at man, om det ønskes forsterkes enda mer, må vise frem hvordan en ny-import skal betales utover det budsjettet man viste til i lisenssøknaden. Norsk ishockey trenger ikke flere slike saker som Manglerud-saken nå.. eller Spleis-saker for å overleve sesongen.

Vi må få slutt på en tankegang om at “det ordner seg sikkert utover i sesongen” slik man nå viser til at ble gjort på Manglerud. Det holder ikke med “sponsorer har lovet så og så mye..”,  det må på papir og på konto før man kan begynne shoppe utover det man allerede har dekning for i stallen.

 

Sitat SRN fra twitter: “Danmark, Finland, Tyskland, Østerrike (Italia, Ungarn, Slovenia) og Sveits har minimumskrav for å spille i den øverste ligaen”. sitat slutt.

 

Et minimumskrav for lag i den øverste serien bør hvert fall være å kunne betale for seg, samt ha til driften av laget hele sesongen man har gått inn i uten på måtte reddes av onkler, spleis eller andre “tilfeldige” inntekter rett før katastrofen er et faktum.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg