Fjordkraft-Ligaen og 1-divisjon; Hvem, hva, hvor og når?

Hvem spiller sluttspill? Hva er det som gjelder? Hvor kan man spille? Når får lagene starte igjen?

 

Diskusjonen rundt ishockeyens situasjon pågår for fullt. Ikke uten grunn selvsagt, vi alle håpet jo på en total annerledes beskjed på forrige pressekonferanse enn den vi fikk. Den pressekonferansen og den beskjeden hockey-Norge fikk var jo egentlig dødsstøtet for sesongens avslutning slik forbundet hadde sett for seg den.. og jeg regner med det legges planer i Egon Olsen stil hvert eneste minutt nå i forbundets lokaler selv om det er vinterferie.

Les mine tanker om pressekonferansen her: Dette Erna, dette henger ikke på greip!

Jeg har også skrevet mye om sesongen og hvordan jeg har sett på den. Ja, jeg er fra Ringerike og har selvsagt mest interesse for Ringerikes skjebne denne sesongen. Men, de som kjenner meg vet også at jeg hele tiden har vært, og er prinsippfast på at det i størst mulig grad skal være det sportslige som avgjør. Det at noen mener at det laget som har vunnet flest av sine spilte kamper inntil stoppen ikke har prestert best sportslig får være en annen diskusjon.

Jeg velger å dra frem ishockeyforbundets retningslinjer for sesongen 20-21 en gang til.. og så kommentere litt rundt dette.

 

Det starter med:

**Med uvissheten rundt koronaviruset og den ekstraordinære situasjonen vi befinner oss i, er det behov for tilpasninger utover dagens reglement. I et styremøte 14.september fattet Forbundsstyret en rekke vedtak som vi her vil informere om. Disse vedtakene gjelder for den perioden som er angitt, eller inntil annen beskjed er gitt**.

Dette er en enkel og grei innledning på retningslinjene. Ikke mulig å misforstå noe som helst.

Etter denne innledningen kommer:

**Sanksjoner og endringer i spilletilbudet**. Brudd på myndighetenes pålegg om smittevern er ikke konkret hjemlet i NIHFs lov eller reglement, men det er nødvendig at NIHF kan sanksjonere for brudd på smittevernreglene. I tillegg kan vi komme i en situasjon der serie-/sluttspill-/kvalifisering er nødt til å endres på kort varsel, da det ikke er mulig med en normal gjennomføring av sesongen 2020/21**.

Vel, her har de fattet vedtak om å kunne gjøre det vi har sett. Avkorting av serien etc. Ikke noe å misforstå her heller, rent bortsett fra at de regler de nevner egentlig bare har en varighet til 31.12.2020. Jeg har ikke sett noe mer om dette, så vi må vel egentlig se på det som ellers i samfunnet; gjeldende prosedyre gjelder inntil noe annet er bestemt.

 

Så kommer prinsippene for gjennomføring av serien:

**Norges Ishockeyforbund har utarbeidet retningslinjer for gjennomføringen av sesongen 2020/2021. Disse retningslinjene gjelder alle serier som administreres av NIHF, og vil være veiledende for vedtak som fattes av Forbundsstyret i forbindelse med utsatte og/eller avlyste kamper som følge av Covid-19.

Hovedprinsipp 1:Sesongen er planlagt for, og tenkt gjennomført, med fullt kampprogram. Det oppsatte kampprogrammet opprettholdes så langt det er mulig, men innenfor de aktuelle seriers første og siste seriekamp. Alle serier avsluttes når dato for siste terminfestede seriekamp er passert.

I de serier som blir fullført som oppsatt, vil rangering bli i henhold til NIHFs kampreglement.

Hovedprinsipp 2: I de serier som ikke blir fullført som oppsatt, vil endelig rangering (tabellen) bestemmes ut fra forholdet mellom antall oppnådde poeng ett lag har, sett opp mot antall poeng som var mulig å oppnå, uttrykt i prosent.

Innen Prestasjon (Eliteserie Menn, Eliteserien Kvinner. 1. div Menn, U21 Elite, U18 Elite), der den endelige rangeringen fra seriespillet avgjør videre spill (enten sluttspill eller kvalifisering), forutsettes det at et visst antall seriekamper er gjennomført for å kunne rangere. I denne sammenheng anses det å være kampantall tilsvarende dobbel serie**.

Dette er altså det som gjelder så vidt vi vet. Ihht prinsipp 1 og det som er nevnt helt i starten kan altså forbundet gjøre om på antall kamper etc og fortsatt kalle serien for fullbyrdet. Men, om det av en eller annen grunn ikke skjer så er det hovedprinsipp 2 som gjelder hvis kampantall-setningen er oppfylt. Det er den jo og pr i dag kan man i begge divisjoner lage en tabell. Dette visste alle lag og klubber da sesongen startet.

 

Så kommer vi til det viktige nå på slutten:

**I de tilfellene der man kan gjennomføre sluttspill ihht. NIHFs kampreglement gjøres dette. I de tilfellene der man ikke får gjennomført sluttspill blir det ingen rangering og ingen Norgesmester kåres. (CHL-plass sesongen etter tildeles seriemesteren om ikke CHL bestemmer annet). Forbundsstyret har myndighet til å vedta å gjennomføre et begrenset sluttspill, slik at en endelig rangering om Norgesmesterskap kan kåres, ref. FS vedtak av 14/9/20**

Jeg går ut ifra at man i korridorene nå snakker om å evt gjøre noe slikt hvis man får tid og anledning.

 

Så til den store snakkisen:

**I de tilfellene der man kan gjennomføre kvalifisering ihht. NIHFs kampreglement gjøres dette. 

Dersom det ikke kan gjennomføres kvalifisering mellom Eliteserien Menn (ESM) og 1.divisjon etter endt seriespill, vil lag ranket nummer 10 fra ESM rykke direkte ned, mens lag ranket nummer 1 fra 1. divisjon vil rykke direkte opp. Dette forutsetter at både ESM og 1. div blir spilt med minimum dobbel serie.

Om det ikke kan gjennomføres kvalifisering mellom 1. og 2. divisjon etter endt seriespill, vil lag ranket nummer 8 og 9 fra 1. divisjon rykke direkte ned, mens lag ranket nummer 1 fra 2. divisjon vil rykke direkte opp.

Dette forutsetter at både 1. divisjon og 2. divisjon blir spilt med minimum dobbel serie.

Dersom bare 1. divisjon blir gjennomført, vil lag ranket nummer 9 fra 1. divisjon rykke direkte ned. Dette forutsetter da at 1 divisjon blir spilt med minimum dobbel serie**.

 

På tross av mange kommentarer om “du er jo Ringerikemann……..” så må jeg bare presisere: 

-jeg ønsker selvsagt at kvalifisering skal gjennomføres slik som planlagt

-først et play-off om 2 plasser

-så vanlig kvalifiseringsspill slik vi er vant til.

 

MEN:

Alle lag har visst siden seriestart at det kunne komme til å skje ting denne sesongen. Alle lag har visst at det er meget viktig å spille for plassering hele veien og ikke “lurke” seg frem til et play-off eller sluttspill.

Forbundet la premissene for sesongen 15 september og en av key-faktorene var kampantall tilsvarende dobbel serie. Den forutsetningen er oppfylt i begge de øvre divisjoner, og betyr da i mine og mange andres øyne at OM det nå er sommerferie pga regjeringsforbud mot videre spill så er det prinsipp 2 som gjelder, dvs rangering av tabell og så bruk av ordlyden i “snakkisen” rundt kvalifiseringsspill, opp- og nedrykk.

Skulle Forbundet nå, om serien/sluttspillet ikke kan gjennomføres, lage nye regler og vedtak som passer politikken til forbundet bedre enn hva resultatet ville bli med gjeldende regler, ville det være useriøst mot de klubber som har jobbet hardt for å vinne/overleve.

Og for å presisere igjen: Jeg hadde sagt det samme om et annet lag enn Ringerike lå godt an for opprykk.

 

 

Når det er sagt;

Jeg vil egentlig ha 12 lag i Fjordkraft-Ligaen. Uavhengig av covid, FK bør ha 12 lag

 

Litt søndagslektyre: Shit…. det blir schue-schue i 9 år til….

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg