Uavhengig av corona, Get bør ha 12 lag

Det må gjøres mer attraktivt å “spille hele sesongen”

 

 

Det er derfor jeg mener Get bør ha 12 lag.

Vi må akseptere at det vil være nivåforskjeller i norsk toppliga, som det er i dag.

I en 12 lags serie ville de 8 beste lagene få mer enn nok kamper mot hverandre, til å bryne seg skikkelig på hverandre. De 8 beste ville også måtte spille endel kamper der de møter underdogs som kjemper som besatt, og vil i tillegg til selve kampen også måtte jobbe mentalt for å holde konsentrasjonen oppe. Utviklingen av spillere vil jo skje ved at de 4 lavest rangerte lagene til stadighet møter “de gode” og lærer av det, samt at de kjemper mot hverandre for å unngå plass 11 og 12 på tabellen som gir kval-spill.

(hvis man da ikke går for løsning med 12 plass rett ned og kval på 10 og 11, se i bunn innlegg))

Bruker man dagens lag i Get og 1-div og ser på hvordan dette kunne funke så vil det være naturlig at juniorer/yngre seniorer fra Vålerenga, Storhamar, Stavanger, Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Manglerud og Stjernen som ikke får kontrakt med egen klubb, søker seg ut/blir tilbudt kontrakter i Lørenskog, Narvik, Grüner og Comet (som et eksempel) og i 1-divisjonsklubber som satser oppover. Det vil også være naturlig da at disse spillerne blir “hentet” hjem igjen da moderklubbene trenger påfyll, enten fordi utlendingskvoten reduseres, kontrakter utløper eller folk legger opp.

 

Det er i Get-ligaen spillerne lærer å bli Get-spillere.

Det å spille ukentlig mot de beste, selv om man er nest best, det er jo det man lærer av. Det er helt naturlig at gubbe nummer 5-6-7 på et U21 lag ikke umiddelbart får plass i stallen til topp 8 i Get, men kanskje er det rom for noen av de i lag 9-12. Det blir jo også, med grepet forbundet tar med 1-divisjon kanskje også hakket mer gjevere å gå veien om den divisjonen, jobbe hardt, og enten rykke opp med laget eller bli hentet opp av moderklubb.

Jeg tenker også at gulroten for de 4 nederste lagene er at det, i motsetning til nå som det er himmel eller helvete (altså enten sluttspill eller kvalifisering ned) så vil en 12-lags serie gi mer kamp helt inn for de 4 nederste lagene da det er to plasser som gir fortsatt Get-plass selv om man ikke klarte bli blant de 8.

Jeg vet mange prater varmt om å låse serie etc. Jeg har tenkte masse på det jeg og.. men har landet på at jeg tror ikke noe på det. Norges problem er at vi er for små, for få, og vi trenger utfordringer å strekke oss etter. Get skal trone på toppen som lokomotivet for norske ishockeyspillere som virkelig vil.

1-divisjon, med 10 lag (8 lag bestemt fra 19/20 vel) skal strekke seg etter enda bedre kvalitet og evnen til å A) ta steget opp i Get selv, og/eller B) levere spillere til Get.

 

Det er ingen skam og snu

Det har alltid vært en god påskevett-regel og jeg tror med fordel forbundet kanskje burde se litt på den selv. Sett i lys av hva som skjedde i år, og den avkuttede mulighet for Lørenskog og Comet, burde man virkelig diskutere om 12 lag kommende sesong er en mulighet. 4 kamper mot hver gir 44 kamper før sluttspill tar til.

Skulle man så ta den helt ut og si at plass 12 i Get og plass 1 i 1-div bytter plass vil bunnlaget i Get kjempe som besatt hele sesongen, det samme ville topplagene i 1-div.

Videre kunne en kval-serie feks der plass 9-10-11 i Get møter 2-3-4 i 1-div være interessant. Hva med best av 5; Plass 9 mot plass 4, plass 10 mot plass 3 og plass 11 mot plass 2? Sikkert mange morsomme konstellasjoner av sluttspillsdramatikk og muligheter for å klare seg. Alternativ, som jeg har nevnt før, plass 12 og 1 bytter plass, 10 og 11 møter 2 og 3 i kval som i dag, noe som gir plass 9 hverken sluttspill eller nedrykksspill. Plass 9 blir rett og slett en attraktiv plass.

 

Prestasjonsserien:

Heller ingen hemmelighet. Jeg ønsker 12 lag i Get og så det antall lag i 1-div som vil noe med hockey. 2 div tilbake i bredde og den divisjonen må vinnes om man ønsker søke seg inn i 1-divisjon og prestasjonsdelen.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg