Fjordkraftligaen: Torsdagsrunden

Det er full runde denne torsdagen. En runde med 4 “på papiret” ganske sikre matcher og så 1 stk toppmatch på Jordal der det igjen skal spilles for fullt hus.

 

Stavanger – Lillehammer

Stavanger med brakseier mot Frisk Asker 2-9 i Varner og så overbevisende 4-0 hjemme mot Stjernen på tirsdag møter et Lillehammer-lag der det nå også spekuleres i om Rønningen er på vei bort. Lillehammer med tap for Stjernen og Manglerud som opptakt til denne i Stavanger. Med den form og spill Stavanger viser om dagen levnes ikke mange sjanser til Lillehammer i denne. Dog, blir sikkert et hyggelig gjensyn med kompiser for Dineen. Stavanger vinner denne klart om man ikke får en kollektiv brain-fart i troppen.

 

Stjernen – Grüner

Stjernen med 5-0 mot Lillehammer og så 0-4 mot Stavanger bør vinne denne mot Grüner som på ingen måte får spill til å stemme såpass at det blir særlig med poeng. Grüner med knepne tap mot Sparta, Vålerenga og Frisk Asker inn mot denne mangler bare det lille ekstra for å hente poeng. Når det er sagt. Jeg tror ikke på noe annet enn 3 poeng Stjernen i denne.

 

Vålerenga – Sparta

Rundens godbit. Begge lag i dytten, begge lag sanker poeng. Vålerenga med seire mot Grüner og Ringerike inn mot denne møter et Sparta-lag som var ute litt, og som har møtt Manglerud Star og Storhamar (seire i begge) som opptakt til denne stormatchen på Jordal. Jeg synes jeg leste noe om at 5% til bortelag var litt uteglemt.. man får håpe det bare var snikk-snakk og at Sparta får endel fans på plass de også. Ikke overrasket om denne avgjøres i sudden.

 

Storhamar – Manglerud

Nok en match som på papiret skal ende i klokkeklar hjemmeseier. Storhamar med en stall som overgår Manglerud sin enormt. Det bør og skal ende i hjemmeseier, men så er det å spille matchen da. Det er lett for så store favoritter å komme skliende inn på ei skøyte og tro man skal hæppe seg til 3 poeng. Storhamar vant relativt greit borte mot Ringerike, men tapte på straffer mot Sparta, mens Manglerud Star har en opptur med 3-1 mot Lillehammer som inngang til matchen. 3 poeng bør og skal bli værende på Hamar.

 

Frisk Asker – Ringerike

Frisk Asker med straffeseier borte mot Lillehammer, brak-tap hjemme mot Stavanger før de så vinner knepent mot Grüner virker ikke å ha helt flyten nå. De møter et Ringerike som er på “desperat” jakt på poeng og innhenting av Manglerud Star. Ringerike heller ikke helt i dytten i det siste. At Ringerike taper 1-5 i jubileumskampen mot Vålerenga trenger man ikke legge seg ned å deppe for. Styrkeforholdet er der, og når man samtidig gir Vålerenga litt enkel tilgang på målsjanser (som mot Storhamar) ja da vinner ikke underdogs kamper. Oppgjørene mellom disse lagene har pleid være underholdende. Det får vi håpe på igjen (og så håper jeg personlig på en borteseier her) selv om de aller fleste forståsegpåere nok tipper hjemmeseier.

 

Generelt om runden og tabellsituasjonen:

Det er 7 poeng fra 1 til 6 plass. Ekspertene fikk rett. Så jevnt så langt ut i sesongen har det vel aldri vært. Topp 6 lever sitt eget liv formål kamp om plassene 1 til 4. Lillehammer ligger på hva som ser ut som en bombesikker plass 7 og dermed garantert sluttspill.

Manglerud Star, Ringerike (og Grüner) kjemper om plass 8. Manglerud Star skaffet seg en kjempefortrinn da de slo Ringerike på Hønefoss og så fortsatte med å slå Lillehammer.

Manglerud Star har nå 6 poeng på Ringerike med 1 kamp mer spilt.

Ringerike skal møte Lillehammer 2 ganger, Manglerud Star og Grüner 1 gang på sine siste 13 kamper i jakten på nok poeng til å ende på plass nummer 8. Manglerud Star på sin side møter Lillehammer og Gruner 1 gang på sine siste 12.

Med “normale” resulater ellers så kan dette bli meget jevnt også mellom Manglerud Star og Ringerike.

Ringerikes siste seriekamp denne sesong er hjemme mot Lillehammer. Den kan fort bli avgjørende.

 

Tabell, og lek med tall:

(jeg vet selvsagt at alle lag ikke kan vinne alle sine gjenstående kamper)

 

Stavanger, 70 poeng på 33 kamper, kan maks oppnå 106 poeng

Sparta, 67 poeng på 31 kamper, kan maks oppnå 109 poeng

Vålerenga, 67 poeng på 33 kamper, kan maks oppnå 103 poeng

Storhamar, 63 poeng på 33 kamper, kan maks oppnå 99 poeng

Frisk Asker, 63 poeng på 33 kamper, kan maks oppnå 99 poeng

Stjernen, 63 poeng 33 kamper, kan maks oppnå 99 poeng

Lillehammer, 41 poeng på 33 kamper, kan maks oppnå 77 poeng

Manglerud Star, 26 poeng på 33 kamper, kan maks oppnå 62 poeng

Ringerike, 20 poeng på 32 kamper, kan maks oppnå 59 poeng

Grüner, 9 poeng på 32 kamper, kan maks oppnå 48 poeng.

 

Konklusjoner:

Manglerud Star, Ringerike og Grüner kan ikke vinne serien.

Manglerud Star kan ikke bli bedre enn nummer 7

Ringerike kan ikke bli bedre enn nummer 7

Grüner kan ikke bli bedre enn nummer 7

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg