Get: Det drar seg til mot en thriller om 8-plassen

Narvik skaffet seg enda litt mer pusterom med straffe-seier mot Storhamar på straffer. Vålerenga sikret seg sluttspillsplass med seier over Stjernen.

Nå skal det sies at jeg i går fulgte Narvik – Storhamar i 2 perioder (og flippet innom alle de andre kampene da hockey-live meldte mål) for deretter å dra på egen hockey-trening.. må jo holde man-boobsene og sægge-ræva unna.. så har ikke sett full runde mht mål og situasjoner. Uansett var det resultater i går som øker spenningen  ytterligere i bunnstriden.. og brakte oss enda nærmere en mulig sluttspillsplass-finale i siste ferierunde.

Det var full torsdagsrunde..

Lillehammer – Manglerud Star : 4-0 (1-0,2-0,1-0) skudd 25-35

Narvik – Storhamar : 4-3 e.str. (1-2,1-1,1-0,0-0,1-0) skudd 29-43

Sparta – Grüner : 6-1 (2-0,2-1,2-0) skudd 45-24

Stjernen – Vålerenga : 1-2 (0-0,1-0,0-2) skudd 31-21

Stavanger – Frisk Asker : 3-1 (0-0,1-0,2-1) skudd 40-25

Den mest opplagte kampen endte som den skulle. Sparta vant komfortabelt hjemme mot allerede kval-klare Grüner. Nå spørs det selvsagt hvor mye Grüner legger i kampene nå inn mot den omtalte kvalliken, men hockeyspillere hater å bli pissa på så jeg regner med de byr på grei motstand hele veien ut.

Stavanger vant som bestilt på en kveld de skulle feire seriemesterskapet i DNB-Arena. Hadde vært kjipt med et surt tap på en sådan kveld, men det skjedde ikke.

Manglerud dro vel til Lillehammer med godt håp og store tanker om en 3 poenger i bagen sammen med burger og cola i påsan på vei nedover E6 etter kamp.. men slik gikk det ikke. Dette gjorde at, siden Narvik plukka 2 poeng mot Storhamar, veien mot sluttspill ble plutselig øket fra 5 til 7 poeng å hente inn.

Kampen mellom Stjernen og Vålerenga ble målfattig. Stjernen ville med seier vært langt på vei klar for sluttspill, men må vente enda en runde for å være sikker blant de 8. Vålerenga på sin side sikret sin plass i sluttspillet med dagens seier.

Narvik – Storhamar endte altså i en 4-3 hjemmeseier etter straffer. Jeg skal innrømme at jeg så litt mørkt på det da Narvik fikk to tette og ei badehette i ræva på kort tid i første… men så kommer Narvik tilbake. En meget viktig redusering før pause og en like viktig utligning rett etter pause gjorde at stillingen var 2-2 inntil 11:20 av andre da Storhamar tar ledelsen igjen. 17:42 ut i tredje har Narvik plukka målvakt og presser på… og jaggu meg ender det godt for en gangs skyld et slikt forsøk. Falk-Larssen setter 3-3 og det blir sudden og straffer.

Bunnstriden:

Stjernen, 53 poeng, Sparta, 51 poeng, Narvik, 44 poeng, Manglerud, 37 poeng.

Neste runde:

Lørdag: Sparta – Vålerenga og Stavanger – Storhamar.

Søndag: Narvik – Stjernen, Manglerud Star – Frisk Asker og Lillehammer – Grüner

Manglerud Star kan nå altså ikke oppnå mer enn 58 poeng om de vinner sine siste 7 kamper. Det betyr, som alle skærpe lesere kan se, at Stjernen og Sparta ikke skal vinne mye mer (eller MS tape) før de også kan spille de siste kampene med sluttspills-billetten i lomma. Når det gjelder fighten Narvik Manglerud er avstanden nå 7 poeng. Narvik har igjen 6 kamper mens Manglerud har igjen 7. Runden på lørdag/søndag blir meget interessant.