Glede, frykt og interessant i romjulen

Får vi en full sesong, eller blir det stopp rett over nyttår?

Glede

Det er vel greit å starte med det gledelige. Det ble tross alt spilt 3 kamper i går. Manglerud tapte 0-3 hjemme mot Stavanger, Stjernen vant 3-2 hjemme mot Sparta og Ringerike vant 4-5 etter straffer borte mot Grüner. Returoppgjørene spilles i morgen torsdag, da selvfølgelig i Stavanger, i Sarpsborg og på Hønefoss.

Stavanger vant alle perioder 0-1 i går. Skuddstatistikken ender 14-51 favør Stavanger så det er litt å hente på uttelling i hjemmeoppgjøret for Stavanger sin del. Stjernen vinner skuddstatistikken 37-21 i går i en målmessig jevn kamp. Jeg skal ikke uttale meg noe særlig om kampen siden jeg kun har sett målene.. men ser at det diskuteres et par situasjoner der. Jeg tenker at man lar rette instanser gjøre noe med de OM det er noe dommerne ikke fikk med seg. Det å ha på eget lags briller og ha tapt en kamp er ikke alltid det beste utgangspunkt for å gi karakter på hverken spill eller dømming.

I Grünerhallen ble det heljevnt på skudd og mål og alt sammen. En litt rotete kamp egentlig, mange som ville vise seg frem etter pausen. 2-2,1-2,1-0 ga 4-4 fulltid. Ingen scoringer i sudden og dermed straffer. Der ble det 1 scoring og 2 poeng Ringerike.

 

Frykt

Jeg og mange med meg frykter at sesongen snart er slutt. Lillehammer og Storhamar var først ut med smitte i laget. Så kom nyheten fra Frisk Asker. Det er vel nesten bare å telle på fingrene før man får enda flere slike nyheter fra lagene.. og dermed først og fremst et kaos av utsetting/omberamming, men etter hvert også kanskje samme situasjon som i fjor da man begynte ta vekk serierunder for å rekke det man må/skal. Hva myndighetene gjør er jo også et brennhett spørsmål.

Det står for øvrig i Forbundets papirer at kamper skal spilles hvis ikke flere enn 5 er bekreftet covid-smittet. Det er jo litt trøblete selvfølgelig, for; Først og fremst må jo alle i karantene, de er jo nærkontakter. Deretter må alle testes. Så kan man vel teste seg ut av karantene etter 7 dager?. Det kan jo bety noen kamper utover det med litt færre folk på benken, hvis det er slik det er tenkt?

Men, dessverre frykter jeg at myndighetene kommer til å stoppe enda mer av det som samler folk. Noe av det første som ryker da er resten av idretten.

 

Interessant

Vi har noen scenarier som kan skje utover:

-1- Det åpnes opp igjen for alle

-2- Det åpnes opp igjen for 1-div også, dvs definisjonen toppidrett forandres

-3- Det fortsetter som nå

-4- Det stoppes totalt og serien er ferdig.

 

Alternativ 1 ville jo gledet voldsomt.

Alternativ 2 er det minste som må til for at det i det hele tatt skal bli noe kvalifisering i mars. Det er ikke noe i retningslinjene som sier at Forbundet kan gi plass 1 og 2 i 1-divisjon plass i en kvalifisering, det må spilles play-off først. For at dette skal skje må 1-divisjon få spille kamper og trene slik Fjordkraftligaen gjør. Det vil jo selvsagt ikke være sportslig riktig å måtte gå rett i play-off og kval uten kamper fra desember til mars.

Alternativ 3 er vel det man kanskje kan håpe på om ikke smittetall går nedover.

Alternativ 4 er frykten.

 

Skulle alternativ 4 skje… så er det slik jeg ser det 3 mulige ting som kan skje.

-1- sesong er slutt, og Frisk Asker er fortsatt regjerende norgesmester, Manglerud ned og Narvik opp.

-2- det åpnes i februar/mars og man spiller sluttspill på vanlig måte

-3- det åpnes i februar/mars og man spiller et redusert sluttspill for å få en NM-vinner

 

Prosenttabellen (som da ville bli brukt)  pr nå er:

Stavanger, Stjernen, Vålerenga, Frisk Asker, Sparta, Lillehammer, Storhamar, Ringerike, Grüner, Manglerud.

Stavanger ville vel da valgt Ringerike

Stjernen må da velge mellom Lillehammer og Storhamar, velger vel da Lillehammer pga res i år.

Vålerenga må da velge mellom Sparta og Storhamar. Kan hende de tar Storhamar pga tabellsit

Frisk Asker ville da fått Sparta

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg